"ŠMEKER" NA BATERIJE: SRAM VAS bilo "GOSPODINE" Santareli!

Autor:

Sport

04.09.2023

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takve stvari se ne rade...

"ŠMEKER" NA BATERIJE: SRAM VAS bilo "GOSPODINE" Santareli!

Foto: CEV

Sport donosi pregršt emocija, posebno kada je ulog najveći. Postoji izreka koja je zlatno pravilo kako se treba ponašati, a ona glasi : " U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi".

Danijele Santareli je odbojkaški trener koji je do pre godinju dana svoj hleb zarađivao u Srbiji, a osvojio je titulu Šampiona sveta sa našim zlatnim devojkama.

Svoj rad sa heroinama srpskog sporta je dobro naplatio. Dobio je Danijele "ponudu koja se ne odbija" od Odbojkaškog saveza Turske, preuzeo njihovu žensku selekciju i nismo bili ljuti na njega, iako je bilo ljudski ostati kroz ceo Olimpijski ciklus. Svako u životu treba da ide gde misli da će mu biti najbolje.

Sudbina je htela da finale Evropskog prvenstva u Belgiji (iako je onom ko nije upućen izgledalo kao da se održava u Istanbulu) donese susret između Santarelija i njegovih "bivših devojaka" koje ponosno nose dres Srbije.

Republika

Foto: CEV

Srpske heroine

 

Još jedan kuriozitet ovog susreta bio je da je sadašnji selektor Srbije- Đakomo Gvideti pre Santarelija bio na klupi Turske, tako da su Italijani samo zamenili pozicije.

Uspešniji je bio bivši selektor Srbije, koji je Turskoj doneo prvu titulu Evropskog šampiona u istoriji, a "malo" mu je pomogla i naturalizovana Kubanka Melisa Vargas koja je bila nerešiva enigma za naše devojke u epskom meču.

Problem u celoj situaciji je ponašanje Danijelea Santarelija tokom čitave utakmice. Bacao se na kolena, proslavljao kao da mu je ceo život od toga zavisio, na minutima odmora je pričao kako Srbiji prolaze "glupi" napadi, a ponašao se kao da igra protiv neprijatelja.

Republika

Foto: CEV

Danijele Santareli

 

Osnovno pravilo u životu i sportu je da poštuješ nekoga s kim si do juče delio sve, a kada te put nanese protiv bivših kolega i saradnika, da poraz i pobedu prihvatiš dostojanstveno i sa stilom.

Izgubile su heroine srpskog sporta bitku, ali ne i rat. Suze Tijane Bošković u uživo prenosu su rekle sve.

Naše šampionke su definicija nekoga ko nikada ne odustaje, ostavlja srce na terenu(a da to nije floskula) i ko celo biće daje za nacionalni tim.

Što se "gospodina" Santarelija tiče- polako, ćeraćemo se još.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Stbin

04.09.2023 18:14

Nije krive italijanske s….. već naš savez što im je dao naše blago da se njime kite. Zar nije bilo naših trenera da vode reprezentaciju koja je već iskusna malte ne mogu i bez istih da igraju.San svakog pravog trenera a i igrača je da predstavlja svoju zemlju.