MILENA RAŠIĆ UZ BIVŠE SAIGRAČICE PRED FINALE S TURSKOM: Znamo se u dušu, ali biće Srpkinje zlatne!

Autor:

Sport

03.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektori Đovani Gvideti i Danijele Santareli su napravili rokadu, ali su i tako opet došli do finala,

MILENA RAŠIĆ UZ BIVŠE SAIGRAČICE PRED FINALE S TURSKOM: Znamo se u dušu, ali biće Srpkinje zlatne!

Foto: Starsport

Odbojkašice Srbije igraće danas (20.00, RTS 1) protiv Turske u finalu Evropskog prvenstva i jurišati ka novom velikom zlatu. One su samim finalom u Briselu ponovile uspeh od pre dve godine, ali, kao aktuelne šampionske sveta, nameravaju da na glave stave i kontinentalne krune. Biće to repriza finala EP iz 2019, kada je Srbija savladala Tursku usred Ankare.

Naše gracije igraće protiv bivšeg selektora Danijelea Santarelija, s kojim su osvojile zlato na Svetskom prvenstvu 2022, a koji sada predvodi Tursku. S druge strane, na našoj klupi je sada još jedan Italijan Đovani Gvideti, koji je pre Srbije sedeo na klupi Turske. Zbog ove rokade jasno je da među večerašnjim finalistkinjama ne postoje nikave tajne, što je u razgovoru za Srpski telegraf potvrdila bivša reprezentativka Milena Rašić.

Ona je bila u sastavu kada je osvojeno srebro pre dve godine, ali i zlato 2017, pa je uverena da će njene bivše saigračice opet stajati na najvišoj stepenici pobedničkog postolja dok se trobojka bude vijorila i svirala himna "Bože pravde".

- Priprema meča bar neće biti problem. Pa nas Santareli zna u dušu, kao što Gvideti poznaje Turkinje. Zbog te rokade nema nikakvih tajni, mada se i same devojke dobro poznaju s prethodnih takmičenja i iz svojih klubova. Verujem da će moje devojke osvojiti novo zlato, želim im svu sreću i nadam se da ih čekam ispred "balkona šampiona" na dočeku - rekla je Rašićeva, pa se okrenula samom finalu:

Republika

Foto: Starsport

Odbojkašice Srbije

- Očekuje lepu i zanimljivu odbojku. Srbija je podizala formu iz meča u meč i sada će sigurno sve devojke dati sve od sebe da se okite zlatom. S druge strane, Turska je procvetala pod Santarelijem ovog leta, prijala im je promena selektora. Znam da svi u našem timu to već uveliko znaju, ali najveća opasnost nam preti od korektorke Vargas i nje moramo posebno da se pazimo.

I reprezentativka Srbije Bianka Buša zna šta ih čeka u finalu.

- Ponoviće se finale iz 2019. Očekujemo težak meč, ali neka bolji pobedi. Preživele smo Holanđanke, možemo i Turkinje - jasna je Buša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading