VERUJEM DA MOŽEMO DA PONOVIMO 2019. GODINU: Tijana Bošković OBRADOVALA naciju pred veliko FINALE!

Autor:

Sport

02.09.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naše lavice čeka pakleno težak zadatak.

VERUJEM DA MOŽEMO DA PONOVIMO 2019. GODINU: Tijana Bošković OBRADOVALA naciju pred veliko FINALE!

Foto: www.profimedia.rs

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u odbojci, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladala selekciju Holandije sa 3:1, po setovima 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Na taj način su naše odbojkašice osigurale meč za zlatnu medalju, u kom će se u nedelju, od 20 časova, sastati sa selekcijom Turske.

Posle meča se oglasila i Tijana Bošković, koja je sa 29 poena bila najefikasniji pojedinac susreta.

- Izuzetno teška utakmica, dostojna jednog polufinala. Čestitam čitavom timu na još jednom finalu, svi smo veoma srećni. Mučili smo se, moram priznati. Posebno u drugom setu, ništa nam nije išlo za rukom. Pokazali smo naš mentalitet i uspele smo da se vratimo u trećem setu kad smo gubile. Kad je bilo najvažnije smogle smo snage da završimo utakmicu u našu korist. Ono najvažnije nas čeka u nedelju, sigurna sam da ćemo igrati mnogo bolje nego danas i nadam se da ćemo doneti još jedno zlato u Srbiju - rekla je Boškovićeva posle meča.

Foto: www.profimedia.rs

Srbija će protiv Turske igrati za novo evropsko zlato

Istakla je da su ona i saigračice bile najbolje, kada je bilo najpotrebnije.


- Zaboravila sam da smo i u četvrtom setu napravile ozbiljan preokret, pravile smo neke greške koje nisu nama svojstvene. Bilo je malo konfuzije na terenu. Stvarno kad je bilo najvažnije pokazali smo zube... Nije prvi put da se vraćamo na ovaj način. Veoma sam ponosna, ne mogu da kažem da sam zadovoljnija i srećnija što smo se pomučili, ali svakako da je možda bilo i malo slađe nego da je bilo 3:0.

Za kraj, istakla je da se nada da će se ponoviti 2019. godina, kada je Srbija porazila Tursku u finalu prvenstva Evrope.

- Nezaboravno finale sa selekcijom Turske. Ovo će biti drugi put da igramo finale protiv njih. Sjajna reprezentacija, mislim da igraju leto za pamćenje. Osvojile su Ligu nacija, sad su u finalu još jednog velikog takmičenja. Imamo pozitivan skor protiv njih, posebno na važnim utakmicama, tako da čvrsto verujem da ćemo ponoviti 2019. godinu - rekla je Bošković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading