GVIDETI PRESREĆAN POSLE POBEDE: "Nismo odustali, čeka nas težak meč!"

Autor:

Sport

01.09.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulogu favorita je prepustio rivalu u meču za zlato

GVIDETI PRESREĆAN POSLE POBEDE: "Nismo odustali, čeka nas težak meč!"

Foto: Starsport

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva u odbojci, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladala selekciju Holandije sa 3:1, po setovima 25:21, 15:25, 25:22, 25:21.

Na taj način su naše odbojkašice osigurale meč za zlatnu medalju, u kom će se u nedelju, od 20 časova, sastati sa selekcijom Turske.

Posle meča je utiske izneo i Đovani Gvideti, naš selektor.


- Veoma sam ponosan zbog onoga što je tim uradio danas. Ponavljam ono što sam rekao više puta. Pobedili smo sa 14 igrača, zato što su svi danas na terenu uradili veliki posao. Nije bio lak dan. Probudili smo se i odmah trenirali, ali bez Maje i Aleks, koje su bile bolesne, pa sam morao da promenim nešto. Igrali smo protiv Holandije, sjajnog tima, a mi nismo igrali baš dobro, nismo imali sjajan dan, ali smo ostvarili veliku pobedu - započinje Gvideti.

Foto: OSSRB

Odbojkašice Srbije

Dodao je da mu se sviđa što njegov tim nije odustajao.

 - Volim što nismo odustajali, što smo verovali i to je veliki kvalitet tima. Rekao sam im u svlačionici, ne moram da vam kažem kako da igrate, vi znate kako se igraju ovakvi mečevi i to su pokazale, kako se igraju ovakvi mečevi. 

Srbiju u velikom finalu čeka Turska.


 - Da smo igrali protiv Italije, sve bi bilo 50/50, takve bi bile šanse, ali protiv Turske je 80/20, zbog dvorane, stadiona i navijača Turske, videli ste koliko ih je i koliko su glasni, igraćemo u Istanbulu. Turska je jak tim, biće dobar meč i težak meč i srećan sam što ću igrati finale na klupi Srbije, a Srbija mora da bude ponosna na ovaj tim jer svake godine igraju finale. Niko nema takav kvalitet kao Srbija - kaže Gvideti. 

Za kraj, naš selektor ističe da se raduje meču za zlato.

 - Mislim da su treneri dirigenti jednog orkestra. Muziku će praviti odbojkašice Srbije i Turske - zaključio je Gvideti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading