ODBOJKAŠI NEMOĆNI PROTIV ITALIJE: Svetski šampion SUROV, prvi poraz Srbije na prvenstvu!

Autor:

Sport

01.09.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dve pobede na startu, poraz za izabranike Igora Kolakovića.

ODBOJKAŠI NEMOĆNI PROTIV ITALIJE: Svetski šampion SUROV, prvi poraz Srbije na prvenstvu!

Foto: www.profimedia.rs

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je poraz na Evropskom prvenstvu, pošto je u meču trećeg kola poražena sa 3:0 (25:15, 25:19, 25:21) od selekcije Italije.

Za razliku od devojaka, koje su večeras odigrale maestralan meč i plasirale se u finale Evropskog prvenstva, odbojkaši su razočarali, i nisu pružili dostojan otpor Italijanima u Peruđi.

Doduše, mora se priznati da su Azuri svetski prvaci i da su u ovaj meč ušli kao favoriti. Predvođeni Đanelijem, vetovatno najboljim odbojkašem sveta, uz podršku Mikeleta i Lavije, Italija je od početka meča gospodarila terenom.

Srbija se držala u uvodnih nekoliko poena, čak je imala i blagu prednost na startu, ali se to sredinom prvog dela igre raspalo. Domaćin je napravio seriju 13:4 i bez ikakvih problema su stigli do prvog seta.

Foto: www.profimedia.rs

Odbojkaši Srbije

Na talasu osvojenog prvog dela igre, domaćin je na početku drugog stigao do velike prednosti, a izabranici Igora Kolakovića nisu uspevali da se suprostave favorizovanoj Italiji, koja je brzo stigla do 2:0.

Najveći otpor je pružen u trećem setu, Srbija je vodila sa 12:10, ali su ponovo naši igrači pali u finišu seta, pa je Italija došla do pobede maksimalnim rezultatom.

Posle tri odigrana meča, naš tim ima šest bodova, dok je Italija na devet. Naredni meč Srbija igra u ponedeljak, 4. septembra, a rival će nam biti Estonija, koja i dalje nema osvojen set na turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading