POBEDITE KAD JE NAJTEŽE, TAKO SE POSTAJE ŠAMPION: Velika podrška Karijevim "orlovima"

Autor:

Sport

02.09.2023

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kvalitetniji smo od Dominikanske Republike, idemo u četvrtfinale, kaže Rakočević. U nokaut momentu nema kalkulacija, jasan je Šakota.

POBEDITE KAD JE NAJTEŽE, TAKO SE POSTAJE ŠAMPION: Velika podrška Karijevim "orlovima"

Foto: Starsport

Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš!

Kultnu rečenicu izgovorio je glumac Nebojša Glogovac u filmu "Nebeska udica", koji za lajtmotiv, uz bombardovanje 1999, ima košarku, a upravo će košarkaši Srbije sutra (14.00, RTS 1, Sport klub 1) morati da pobede Dominikansku Republiku da bi se plasirali u četvrtfinale Svetskog prvenstva. Porazom od Italije sa 78:76 i pobedom Portorika nad Dominikanom situacija u I grupi je jasna - Pobedom "orlovi" lete u četvrtfinale, s tim da će biti prvi u grupi ako Portoriko savlada "azure", a drugi ako Italijani slave, dok poraz znači pakovanje kofera.

O novom krahu i neuspehu pred meč niko ne razmišlja, već samo o pobedi i daljem razvoju događaja koji bi izabranike Svetislava Pešića sklonio s puta Amerikancima već u četvrtfinalu. Za to je potrebno ili da slavimo mi, Portoriko i SAD protiv Litvanije, ili mi, Italijani i Litvanci. U svakom slučaju, naši košarkaši moraju da pobede i nastave san o prvom zlatu na Mundobasketu još od 2002, kada je upravo Kari bio selektor. U tom timu je bio i Igor Rakočević, a bivši košarkaš je u razgovoru za Republiku uveren da se pobeda ne dovodi u pitanje.

Foto: Starsport

Rakočević: Moramo agresivno od starta

- Iskusnija smo i kvalitetnija ekipa od Dominikanske Republike, verujem da ćemo pobediti i obezbediti prolaz u četvrtfinale. Videli smo da protivnik igra raznovrsnu i atipičnu košarku u odnosu na ono na šta su naši košarkaši navikli u svojim klubovima. Zato ih moramo uvesti u naš ritam od samog starta, a to je da budemo izrazito agresivni u odbrani i napadu - rekao je Rakočević.

Slično u razgovor za naš portal rezonuje i iskusni trener Dragan Šakota. On je uveren u pobedu, ali ga dalje kalkulacije ne zanimaju.

- Nokaut momenat dođe pre ili kasnije, za nas je sad i uveren sam da će Srbija pobediti Dominikansku Republiku i proći u četvrtfinale. Za nas kalkulacija nema, mi moramo da pobedimo i to je jedina opcija, a ko će nam posle doći, ne zavisi od nas. Niti možemo da utičemo na meč Italija - Portoriko niti na SAD - Litvanija. Jedino ako oni ne budu hteli nas da izbegavaju - kazao je Šakota, pa nastavio:

Republika

Foto: Starsport

Šakota: Dominikanci šutiraju za tri iz svih pozicija

- Dominikanci će igrati kao i do sada, sa mnogo šuteva za tri poena, čak i iz tranzicije. Andres Feliz ima neverovatne procente za tri poena, moramo ga sačuvati. Baš kao i Karla Entonija Taunsa, koji će naše visoke igrače izvlačiti i provocirati šutem. Tu je i Viktor Liz. Njih ako stisnemo i zaustavimo šut, pobeda je zagarantovana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading