NIJE U PITANJU ČUDO! Evo šta je Srbiji NEOPHODNO da bi IZBEGLA Amerikance! Prvo mesto je i dalje REALNOST!

Autor:

Sport

01.09.2023

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska selekcija doživela je šokantan poraz od Italije.

NIJE U PITANJU ČUDO! Evo šta je Srbiji NEOPHODNO da bi IZBEGLA Amerikance! Prvo mesto je i dalje REALNOST!

Foto: Starsport

Uprkos vođstvu od 16 razlike, košarkaši Srbije doživeli su neočekivan poraz na Mundobasketu od "azura", čime su nastavili negativnu tradiciju u duelima s "orlovima".

Posle ovog neuspeha, Pešićevi izabranici sada moraju da savladaju Dominikansku Republiku (nedelja, 14.00), ukoliko žele da se plasiraju među osam najboljih na svetu.

Iako je ponovo izgubila, četvrti put zaredom od Italijana, Srbija nije ostala bez šansi da završi takmičenje na prvom mestu i da na taj način izbegne SAD u četvrtfinalu, ali će naši košarkaši morati mnogo da zapnu u meču sa Dominikancima.

Treba podsetiti da je Dominikana slavila protiv Italije na startu grupne faze, u prvom meču na Svetskom prvenstvu.

Srbija i Dominikana su preneli u drugu fazu takmičenja po tri pobede, dok su Italija i Portoriko imali po pobedu manje.

Ako Dominikana opravda ulogu favorita protiv Portorika i slavi, oni će se naći na prvom mestu sa skorom od 4-0, odmah zatim će biti Italija sa 3-1, pa potom i Srbija sa identičnim skorom.

Republika

Foto: Starsport

 

U poslednjem kolu, "orlovi" igraju protiv Dominikane, dok će Italija odmeriti snage s Portorikom. Ako, Srbija i "azuri" opravdaju uloge favorita i savladaju Dominikanu, odnosno, Portoriko, onda će sve tri ekipe biti sa identičnim skorom 4-1, kada će se napraviti krug.

Ono što je izuzetno bitno u toj situaciji za Srbiju jeste koš-količnik sa ostalim ekipama. Naime, Pešićev tim u eventualnom krugu sa Italijom i Dominikanom ima količnik od -2, Italija ima -3, dok je Dominikana na +5.

Jednostavnije, Srbiji je neophodna pobeda od najmanje četiri poena razlike protiv Dominikanske Republike, da bi došla do prvog mesta u grupi! Time bi Karl Entoni-Tauns i ekipa zauzeli drugo mesto sa koš količnikom od 1, dok bi Italija spakovala kofere.

Sa druge strane, ako Dominikana ne dobije Portorikance, a izgubi od Srbije, dok Italija zabeleži pobedu protiv Portorika, onda će "azuri" biti prvi na tabeli, zbog boljeg međusobnog skora sa srpskom selekcijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
profiamateri

01.09.2023 12:52

Srbskim kosarkasima je NEOPHODNO da nauce da koriste TABLU na kojoj visi obruc, a ne da GLUME NBA zvezde za koje nisu kadri jer nemaju predispozicije i ne treniraju u toj meri.