VAŽNO JE IZBEĆI AMERE! Poznat RASPORED Srbije! Evo kada se "orlovi" sastaju s Dominikancima i starim DUŽNIKOM!

Autor:

Sport

30.08.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje na Mundobasketu.

VAŽNO JE IZBEĆI AMERE! Poznat RASPORED Srbije! Evo kada se "orlovi" sastaju s Dominikancima i starim DUŽNIKOM!

Foto: fiba.com

Ostvarili su izabranici Svetislava Pešića sve tri pobede u grupi B, nad Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, pa će s maksimalna četiri boda krenuti u grupi I.

Tamo je čekaju Dominikanska Republika i stari dužnik Italija, koja je koštala "orlove" plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, kao i četvrtfinala poslednjeg Evropskog prvenstva.

Obzriom da je u novoformiranu grupu prenela dve pobede, Srbiji će biti dovoljan još jedan trijumf, kako bi izborila teoretski plasman među osam najboljih na šampionatu sveta, koje zajednički organizuju Filipini, Japan i Indonezija.

Srbija će prvi meč u novoj grupi igrati 1. septembra protiv Italije, a potom i 3. septembra protiv Dominikanske Republike.

Foto: fiba.com

 

FIBA još nije saopštila termine za ove utakmice, ali je izvesno da će mečevi biti igrani u 10 ujutru ili popodne od 14 časova.

Podsetimo, naša novoformirana grupa se ukršta sa grupom J za četvrtfinale, gde su Sjedinjene Američke Države, Litvanija, Crna Gora, dok će poslednji učesnik biti poznat posle okršaja Grčke i Novog Zelanda.

Pešićev tim može da "pobegne" od SAD, samo ako dobije oba meča sa Italijanima i Dominikancima, što joj garantuje bezbrižan put ka četvrtfinalu.

Tamo bismo, u slučaju tih pobeda, čekali Litvanija, Crna Gora i po svoj prilici "heleni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading