OVO SVAKI DAN KORISTITE A DA NE ZNATE DA JE TO IZVOR BAKTERIJA: Mogu da izazovu BOLESTI, postoji SAMO jedan način da ih se rešite!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.08.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći izvor bakterija nije na wc šolji.

OVO SVAKI DAN KORISTITE A DA NE ZNATE DA JE TO IZVOR BAKTERIJA: Mogu da izazovu BOLESTI, postoji SAMO jedan način da ih se rešite!

Foto: shutterstock

Svima je već jasno da su bakterije svuda oko nas i deo nas. Postoje one dobre, ali i one loše koje mogu da se sakrivaju u bilo kojem delu planete Zemlje. 

Kada pomislimo na bakterije, prva pomisao je kupatilo, tačnije WC šolja koja je izvor njih. 

Foto: Shutterstock

WC šolja ipak nije najveći izvor zaraze

 

Prema rečima dr Skota Voltera, u pitanju je nešto drugo što nam nikada ne bi palo na pamet, a redovono smo u dodiru sa njim.

Ipak, istina je sledeća, najprljaviji deo kupatila je tuš. Može da postakne da se bakterije množe  i dovede do stvaranja opasnih "biofilmova".

Šta je biofilm?

Bakterije vremenom prave sopstvenu koloniju koja se zove "biofilm" koji može da se manifestuje u obliku ljigave supstance. To je veoma teško ukloniti i teško se može uništiti samo jednim pranjem.

Dermatolog iz Denvera tvrdi da se bakterije množe u u središtu tuševa i da na taj način može da dovede do "određenih zaraznih bolesti" i "različitih infekcija".

Da biste očistili tuševe i otarasili se biofilma, Volter preporučuje da ga uklonite i stavite da odstoji u posudi sa alkoholnim sirćetom najmanje četiri sata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading