"NE MOGU DA SHVATIM ODLUKE PEŠIĆA"! Oštre reči na račun selektora "orlova"! Mora da ODGOVORI na TRI pitanja!

Autor:

Sport

01.09.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija doživela prvi poraz na Mundobasketu od selekcije Italije.

"NE MOGU DA SHVATIM ODLUKE PEŠIĆA"! Oštre reči na račun selektora "orlova"! Mora da ODGOVORI na TRI pitanja!

Foto: Starsport

Ni 16 poena prednosti nisu bila dovoljna "orlovima" (60:44) da dođu do novog trijumfa na Svetskom prvenstvu i gotovo obezbede prvo mesto u I grupi, pa su na kraju doživeli prvi neuspeh na Mundobasketu (76:78).

Nekoliko čudnih poteza napravio je selektor Srbije Svetislav Pešić u ovom meču. Pre svega odluku da, do tada, najboljeg pojedinca Nikolu Milutinova izvede iz igre kada su "orlovi" gazili nemoćne rivale.

Tada je i krenuo sunovrat naših košarkaša, što je na kraju kulminiralo porazom i komplikovanjem oko plasmana u četvrtfinale. Sličan potez "Kari" je napravio i na Evrobasketu prošle godine, kada je izveo iz igre najboljeg igrača Nikolu Jokića, posle čega su tada "azuri" izbacili Srbiju iz četvrtfinala Evropskog prvenstva, ostavivši je bez medalje.

 

 

To nije promaklo i jednom litvanskom novinaru, koji se zapitao - šta se desilo s Pešićem?

Preciznije, novinar portala "BasketNews", Augustas Šuliuskas je pitao selektora "orlova" tri stvari:

- Ne mogu da shvatim ove odluke Pešića. Kao prvo, izveo je svoje najbolje košarkaše. Kao drugo, odlučio je da ne faulira na kraju, iako je znao da mu ostaju samo tri sekunde, ali imao je sreće da je Fontekio šutirao prerano. Kao treće, Bogdanovića je izveo iz igre i ostavio ga na klupi na samom kraju. I, kao četvrto, nije udvajao Fontekija kada god je dobio loptu, a postigao je 30 poena - napisao je Šuliuskas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading