SELEKTOR ITALIJE PROGOVORIO SRPSKI! Poceko: Igrali smo šah, a on je LEGENDA!

Autor:

Sport

01.09.2023

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Italije pobedila je Srbiju u prvom kolu druge faze Mundobasketa.

SELEKTOR ITALIJE PROGOVORIO SRPSKI! Poceko: Igrali smo šah, a on je LEGENDA!

Foto: fiba.com

Selektor "azura" Đanmarko Poceko nije krio oduševljenje na konferenciji za medije, posle nove pobede u duelima protiv Srbije.

Tom prilikom strateg Italijana više puta je pomenuo legendarnog filipinskog boksera Manija Pakjaa, sa kojim se nedavno i upoznao.

- Da kažem nešto. Nemoguće je... Pre svega, hoću da kažem jednu priču. Došao sam ovde na Filipine, vi ste divni ljudi, a tu je bio i Manu Pakjao, ja sam se šalio, ja ga stvarno volim, veliki sam njegov navijač. Nekoliko puta sam rekao da imam želju da ga upoznam. Ali nisam nikada očekivao da će da me pozove na večeru. Filipinci, treba da budete ponosni na njega, on je sjajna osoba. To me je iznenadilo, on je legenda, ne samo Filipina, nego boksa uopšte - rekao je Poceko i nastavio:

Foto: fiba.com

 

- Čestitam Srbiji, jer su igrali dobro. Taj tip utakmice... Poštujemo njihovu igru i košarku, poštujemo Srbiju. Stvarno poštujemo. Ponosni smo zbog tog respekta. Ponosan na momke, kao što je Simone rekao, nikada se ne gubimo. Nije bilo lako. Volim moje momke. Rekao sam da napadnu. To je moj posao. Radiću svoj posao kako to radim.

Posebno je bio zadovoljan učinkom Luiđija Datomea, koji je pokrenuo Italijane. Čestitke mu je uputio i najefikasniji akter meča Simone Fontekio:

- Điđi je legenda, jednostavno prava legenda. Šta je uradio večeras je trešnja na vrhu, nastavio je da igra i kada smo gubili 16 razlike, pri tom rezultatu. Bio je neverovatan. Vodio nas je, kao kapiten, kao lider, najbolji saigrač. To nas je poguralo da pronađemo poslednji delić energije i da se vratimo u meč - nije štedeo pohvale Fontekio na račun svog saigrača.

Poceko je potom opet govorio o Pakjau, Datomeu, Fontekiju...

- Igrali smo šah, izgubio sam, a rekao sam da ćemo imati revanš za nedelju dana. On je stvarno dobra osoba. A što se tiče Điđija, njemu nije lako da igra SP, znajući da će posle toga završiti. On je legenda, drugačiji od svih. Sa druge strane, Fontekio će posle ove sezone će biti slobodan agent. Tražimo 30 miliona, ja ću mu biti menadžer, tražimo bar 30%.

Republika

Foto: fiba.com

 

Italijanski stručnjak je posle toga pričao i na srpskom jeziku:

- Dobro veče, dobro veče... - rekao je Poceko srpskim novinarima, a potom je dodao:

- Igraćemo da pobedimo protiv Portorika. To je sigurno - nastavio je selektor pobedničkog tima.

Na pitanje koja je formula Italijana za pobede nad Srbijom, koje su sada već učestale:

- Imamo respekt prema Srbiji. Imamo dobar odnos. U istom smo hotelu sa svima njima. Vidite da su to dobri momci. I moji, ali i srpski igrači. Znate, zbog tog respekta su možda dali više od svega. Naravno, nisam ja toliko pametan. Ja nisam genije, samo sam trener koji ima poverenje u igrače. Oni igraju, a ja vodim tim - zaključio je Đanmarko Poceko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading