PEŠIĆ PRIZNAO: Jokić je totalno u pravu!

Autor:

Sport

02.09.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije otvorio dušu pred novinarima.

PEŠIĆ PRIZNAO: Jokić je totalno u pravu!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Košarkaška reprezentacija Srbije u nedelju od 14 časova igra poslednji meč druge grupne faze Mundobasketa, a rival će joj biti selekcija Dominikanske Republike.

Svoja očekivanja pred taj meč izneo je selektor "orlova" Svetislav Pešić, koji se malo dotakao i poraza od Italije.

Nikome nije drago kad se izgubi. Ustvari, mnogo je bolje kad se pobedi. Mi smo ovde na Svetsko prvenstvo došli da pobeđujemo sve što možemo, ne samo Italiju. Stvorila se malo ta atmosfera Italija, Italija, naravno da je to malo uticalo i na mentalni prilaz. Sve to po malo utiče, ne možemo da kažemo da ne utiče. Nismo pobedili tu utakmicu, ali nismo se ni obrukali. Moramo da gledamo šta se dešava u sledećoj utakmici, to je sistem turnira. Nema puno plakanja, nema puno tuge, moramo da se vratimo. Držali smo sastanak, objasnili smo šta nam je cilj, šta treba da popravimo, šta nismo dobro uradili protiv Italije i šta moramo da uradimo protiv jedne ekipe koja nije Italija, ali koja je ovde i ranije pokazala da moramo pre svega da respektujemo taj njih kvalitet, jer nije tu samo Tauns, tamo je i Felic, jedan od najboljih plejmejkera ACB lige - rekao je popularni Kari.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Nastavio je zatim u dahu.

Tu je i puno tih dobrih igrača, mladih igrača, ali i iskusnih igrača, sa dva centra. To su većinom igrači koji igraju po Evropi, pokazali su ovde da mogu da igraju sa svakim. Sinoć su izgubili, zato što su ušli u utakmicu kako su ušli, samo ste videli. Lako ćemo, a onda posle kad hoćeš da pobediš više ne možeš, oni su se razigrali i videli ste kako su izgubili utakmicu. Mi nosim ime zemlje košarke, pa su protiv nas svi specijalno našpanovani, specijalno se pripremaju i motivišu, tako da protiv svakog protivnika za nas nije lak zadatak. Mi to znamo, spremamo se, i posle sastanka sa vama, pre večere ćemo u hotelu da malo damo informacije o njima. Sutra je normalan dan, kao i svih prethodnih dana, i to je to.

Upitan je o stanju Boriše Simanića.

To morate doktore da pitate. Mislim da se stanje popravlja, ali najbolje njega pitajte. Znam sve, ali ne bih želeo sada o tome.

Stvari bi po Srbiju bile znatno povoljnije da je Dominikana pobedila Portoriko.

Mi smo sinoć isto tako mislili, ali dešava se ovako nešto na svim turnirima. Ovo je ludo prvenstvo, videli ste šta se sve dešavalo. Neki od favorita su već završili, kao što je ta Australija, Grčka je ispala, ne zna se šta će Španija sa Kanadom da uradi... Kanada je pretpostavljam u toj utakmici favorit, ali planirao sam da i Španija tu ide dalje. Ludo prvenstvo, dešava se puno stvari... Mi moramo da mislimo na ovo što smo do sada uradili, da to ne podcenjujemo, jer smo uradili puno, i stvarno smo dobro igrali. I sinoć smo odigrali takvu utakmicu, znali smo da će biti teško, ali prave ekipu su one koje se odmah posle poraza brzo vraćaju.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Bez obzira na poraz od "azura", Pešić je pun samopouzdanja.

- Veujem u našu ekipu, verujem u njihovu želju, verujem u njihovu ambiciju, i naravno ponavljam ono što moram, bez obzira na komentare, i bez nekih alibija, ali vi veoma dobro znate, koliko sam ja različitih ekipa trenirao u ove dve godine. Svaka akcija, druga ekipa, svako prvenstvo druga ekipa... Mnogo igrača nije tu, tako da to pitanje neuigranosti mi pokušava,mo da nadoknadimo ambicijom i odbranom, željom... Nismo juče odigrali dobru odbranu iz tranzicije, ali oni su izuzetno dobra ekipa. Još jednom bih hteo da ponovoim da se ta ekipa ne sme podcenjivati - istakao je selektor.

Hvalio je zatim Italijane.

- Ja ne omalovažavam nikoga, svi imaju pravo da se razviju, svi imaju pravo da žele da pobeđuju i tako dalje. Mi mso izgubili od jedne od najboljih reprezentacija u Evropi i na svetu. To treba da znate. I navijači to treba da znaju... Mi to teško priznajemo, i inače teško priznajemo da je neko bolji od nas, ali ćemo morati da priznamo., jer napredovati je moguće samo ako znaš da i od tebe ima neko bolji, i da to bude tebi motiv d aga stigneš i da od njega nešto i naučiš. Prema tome, mi smo izgubili od Italije, jedne fantastične i uigrane ekipe.

Na kraju je imao jasan zaključak.

- Oni igraju tri godine zajedno, i vi koji ste malo duže tu, treba te da obavestite navijače, jer oni malo više navijaju. Oni jedini imaju pravo da navijaju, da kritikuju, da se raduju i da budu ožalošćeni... Ali vi koji se bavite vašim košarkaškim poslom, vi morate da znate da je Italija jedna od najboljih reporezentacija u Evropi. Bez kontinjuiteta u vrhunskom sportu nema visokih rezultata. I morate da znate, da od 12 igrača, devet igra u italijanskoj ligi, a kod nas, od 12 igrača, dva ili tri igraju u našoj ligi. Sve su to stvari kojetreba da se kažu, ali ne da ja kažem, ali ne da ja to kažem... Želim da vam kažem da budete pošteni, ne prema meni, nego prema ovim momcima. U sportu postoji i pobeda i poraz. Lepo je Jokić rekao: "U Srbiji se samo gledaju rezultati". I jeste tako, on je totalno u pravu. Prema tome, mi moramo da napredujemo i učimo od drugih, koji su u ovom trenutku bolji, a ima puno reprezentacija koje su bolje od nas. To nije sramota. Sramota je kada ne želiš to da priznaš - zaključio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading