SPEKTAKL NA OKINAVI: Japan posle DRAME do Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

02.09.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin je uspeo da teškom mukom stigne do trijumfa.

SPEKTAKL NA OKINAVI: Japan posle DRAME do Olimpijskih igara!

Foto: FIBA

Navijači Japana

Košarkaška reprezentacija Japana stigla je do pobede u poslednjem meču na Svetskom prvenstvu, pošto su savladali Zelenortska ostrva sa 80:71, čime su osigurali mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, koje se naredne godine igraju u Parizu.

Jedan od domaćina ovog prvenstva imao je zicer kod kuće, a pobeda protiv afričke selekcije im je garantovala plasman dalje. Imali su Japanci veliko vođstvo na poluvremenu (50:37), i pored nešto slabijeg početka meča, a izgledalo je da će na Okinavi stići do pobede i velikog uspeha.

Ipak, u finišu se sve iskomplikovalo, a azijska selekcija nije uspela devet minuta da postigne koš iz igre u poslednjoj deonici. Prišla su Zelenortska ostrva na 74:71, ali je u tom trenutku Džordan Hokinson pogodio uz faul, i odveo svoj tim na Olimpijske igre.

Upravo je on i bio najzaslužniji za pobedu, pošto je ubacio 29 poena, uz sedam skokova, Keisei Tominaga je dodao 22, a Juki Kavamura 14, uz osam asistencija.

Sa druge strane, četvorica košarkaša su imala dvocifren učinak, a najbolji je bio Valter Tavares, sa 11 poena i 13 skokova.

Podsetimo, Japan ide na Olimpijske igre kao predstavnik Azije, a taj rezultat je danas ostvario i Južni Sudan, kog ćemo u Parizu gledati kao predstavnika afričkog kontinenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading