POBEDA ZA ČAST: Francuska trijumfom završila Mundobasket!

Autor:

Sport

02.09.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći uspešan rezultat u nizu za izabranike Vensana Kolea.

POBEDA ZA ČAST: Francuska trijumfom završila Mundobasket!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Francuske ostvarila je pobedu nad selekcijom Obale Slonovače rezultatom 87:77, u meču za plasman od 17. do 32. mesta na Svetskom prvenstvu u košarci. 

Završetak Svetskog prvenstva bio je za Francusku daleko od onoga što su mnogi očekivali. Nakon kobnog poraza od Letonije i debakla protiv Kanade, reprezentacija Francuske našla se u konkurenciji za plasman od 17. do 32. mesta, što je bilo daleko ispod njihovih očekivanja. Tim koji se smatrao jednim od favorita za osvajanje medalja na ovom turniru, završio je šampionat daleko od borbe za medalje, u duelu sa polu ozbiljnim ekipama.

U prvom meču razigravanja, Francuska je ubedljivo savladala Iran rezultatom 82:55. Međutim, današnji duel sa Obalom Slonovače bio je mnogo teži izazov. Pobedu za Francusku doneli su Isaije Kordinija sa 19 poena, Rudi Gober sa 17, Silvan Fransisko sa 15 i Nando De Kolo sa 13 poena.Na strani poražene Obale Slonovače, Nisre Zuzua istakao se sa 18 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Francuska je uspela da sačuva svoju čast i plasira se među boljih 20 ekipa na turniru, iako su očekivanja bila mnogo veća.

Podsetimo, sutra su na programu utakmice druge runde prvenstva, u kojoj će se ekipe boriti za plasman u četvrtfinale, a svoj duel igra i Srbija, od 14 časova, protiv Dominikanske Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading