BUKTI RAT U SVLAČIONICI FRANCUSKE! NBA zveza NAJGLASNIJA: Baš me briga, ovo je moje POSLEDNJE SP!

Autor:

Sport

27.08.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trikolori" ispali sa Svetskog prvenstva.

BUKTI RAT U SVLAČIONICI FRANCUSKE! NBA zveza NAJGLASNIJA: Baš me briga, ovo je moje POSLEDNJE SP!

Foto: Tanjug AP

Šokanatan poraz od Letonije u drugom kolu Mundobasketa, označio je kraj nadanja selekcije Francuske da će na Svetskom prvenstvu opravdati ulogu favorita i osvojiti jednu od medalja.

Selekcija "galskih petlova" eliminisana je već posle prve faze takmičenja, budući da je na premijeri ponižena od Kanade, pa su se u svlačionici Francuza odmah nakon novog neuspeha čuli glasovi negodovanja.

Najbučniji je bio as Los Anđeles Klipersa Nikola Batum, koji je osudio potes KSF da jednom od najboljih košarkaša ne omogući učešće na ovom takmičenju, jer je potpisao za ruski klub.

- Još sam vruć… Veliko razočaranje. Mentalno smo se slomili. Oni su i fizički bili superiorniji. Nismo igrali timski. Nismo uspeli da im pobegnemo i da im se odlepimo. Ovaj meč je ogledalo onoga što nam se dešavalo poslednjih pet ili šest nedelja. Mi smo jako dobar tim i pokazivali smo to prethodnih godina, ali sada bi svi trebalo da stave prst na čelo zbog svega što se dešavalo ovog leta. Igrači, treneri, savez… - rekao je Batum posle poraza. 

Foto: Tanjug AP

 

Evidentno je iskusni košarkaš govori o odstranjivanju jednog od dugogodišnjih lidera nacionalnog tima Tome Ertela. Iskusnom plejmejkeru su prošlog leta zatvorena vrata reprezentacije kada je potpisao za Zenit iz Sankt Peterburga.

- Da se tek tako lišavamo nekih igrača, da gubimo košarkaše zbog politike… Nije mi jasno. Svi bi trebalo da budemo posvećeni uspehu reprezentacije. Baš me briga za svetsku politiku, hoću da Francuska ima najbolju moguću reprezentaciju.

Vrhunac ove generacije su Olimpijske igre pred svojom publikom u Parizu narednog leta međutim, katastrofa iz Džakarte učinila je da se pisanje istorije u Francuskoj dovede pod veliku sumnju.

- Ovo je moje poslednje svetsko prvenstvo. Žrtvovao sam mnogo leta za ovaj dres i nije mi žao. Nismo smeli da se odreknemo pojedinih igrača… Godinama smo bili zajedno, pravili nešto… Jeste, mi igrači smo zeznuli ovde. Ali mnogi ljudi bi trebalo da se preispitaju. Ostalo mi je još godinu dana u dresu Francuske. Svi su nam potrebni sledećeg leta u Parizu. Svi! I najbolji mogući uslovi. Uprksao sam svoj poslednji Mundobasket i to me baš boli. Zato me ne interesuje politika i želim najjači mogući tim narednog leta na Olimpijskim igrama - istakao je Batum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading