NEVIĐENA MEGASENZACIJA NA MUNDOBASKETU! Ispao jedan od NAJVEĆIH favorita za ZLATNU medalju! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaša reprezentacija Francuske izgubila je od Letonije rezultatom 86:88.

NEVIĐENA MEGASENZACIJA NA MUNDOBASKETU! Ispao jedan od NAJVEĆIH favorita za ZLATNU medalju! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Na taj način "trikolori" su izgubili sve šanse da se plasiraju u narednu fazu Mundobasketa, iako su posle Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, bili glavni favorit za zlatnu medalju.

Neverovatno iznenađenje desilo se u Džakarti, pošto je selekcija Letonije savladala, jednog od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje i poslala Gobera, Furnijea, De Koloa, Lesora i ostale francuske zvezde kući već posle prve faze takmičenja!

Međutim, Francuzi su porazima od Kanade u prvom kolu i sada od Letonaca, izgubili sve šanse da se domognu druge runde, što je ravno prvorazrednoj senzaciji!

Niko, ama baš niko, nije očekivao da će se treći kandidat za najviši plasman obrukati ovako na Svetskom prvenstvu, sa zvezdama koje je selektor Vensan Kole imao u svom timu.

Letonci su uspeli da naprave spektakularan preokret i zahvaljujući promašaju Geršona Jabuselea, stignu do trijumfa i plasmana u narednu rundu.

Naime, u samom finišu meča pri vođstvu Letonije od 87:86, oni su imali dva slobodna bacanja za overu pobede, ali su realizovali samo jedno, pa je Francuska imala poslednjih 10 sekundi meča za napad za pobedu.

U poslednjim sekundama je lopta došla do Jabuselea, koji je uspeo da šutne ka košu, ali nije bio precizan, pa je Letonija slavila pobedu koja je izbacila Francuze sa Svetskog prvenstva u košarci!

Zato će Letonija igrati protiv Kanade za prvo mesto u grupi, dok će se "trikolori" takmičiti za plasman od 17. do 32. pozicije.

Letonce je do trijumfa predvodio Arturs Žagars sa 22 poena, dok je Rolands Šmits dodao dva manje, a bivši igrač Partizana Davis Bertans postigao je 15 koševa.

Slaba uteha Francuzima su 27 poena Evana Furnijea, dok je tragičar Jabusele imao 18 koševa, pet manje ubacio je Nikola Batuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading