KOLIKO ŽENA OD 170 CM TREBA DA IMA KILOGRAMA? Pogledajte rezultate za svaku visinu, a sve preko OVOGA je previše!

Autor: N.J.

Lifestyle

02.09.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kilogrami mogu da nas prevare!

KOLIKO ŽENA OD 170 CM TREBA DA IMA KILOGRAMA? Pogledajte rezultate za svaku visinu, a sve preko OVOGA je previše!

Foto: shutterstock

Nutricionistkinja Branka Mirković objasnila je da nekada vaga zna da prevari. Sigurno se pitate kako? Ako ste dijetom umesto masti izgubile mišićnu masu. Zato, ako imate dobar odnos mišićne mase i mišića onda ćete izgledati zategnuto. Bitan je i indeks telesne mase, odnosno BMI.

BMI pokazuje odnos mase i visine tela, ali ne uzima u obzir telesnu građu. Nutricionistkinja ističe da smo svi drugačiji, te da ono što je za jednog idealno, za drugog je daleko od željenog, objasnila je. Takođe, u poslednjih 20 godina, idealna telesna težina se menjala.

- Pravu težinu za svakog od nas može da odredi samo stručnjak, ali svi mi možemo da se poslužimo i malim trikom kod kuće. Ako vam je zglob šake uzak, težina treba da bude manje prosečne vrednosti, kod zgloba srednje širine središnja, a ako je zglob izrazito širok i imate atletsku građu i dosta mišićne mase, težina može da se kreće u gornjim vrednostima normalne težine - zaključuje Branka Mirković za "Blic ženu".

Foto: Shutterstock

Devojka meri obim struka

Ako imate od 18 do 25 godina

Prava težina, prema rečima nutricioniste Branke Mirković, za one vitkije u ovim godinama je 55 kg, za one srednje građe 61 kg, a za one nešto krupnije građe 67 kg. 

Ako imate od 25 do 40

Prava mera za vitkije dame u ovim godinama je kada vaga pokazuje 56,5 kg, one srednje građe 62,5, a one prirodno krupnije 68,5.

Ako imate od 40 do 50

Vitkije dame bi trebalo da u ovim godinama imaju 58 kg, one srednje građe 64 kg, a one krupnije 70 kg. U ovim godinama teže je skinuti kilograme jer se oni "lepe".

Ako imate od 50 do 60

A da bi vitkije dame u zrelom dobu održale idealnih 60 kg, one srednje građe 66 kg, a one krupnije 72 kg, a najbolje je da budete aktivne i šetete.

Foto: Shutterstock

Zdrava ishrana pomaže u mršavljenju

Ovo se odnosi na žene koje su visoke 170 cm, prenosi "Krstarica".

Koliko kilograma treba da ima žena prosečne visine?

Žena prosečne visine 170 cm:

ispod 53,5 kg – nedovoljna težina

od 53,5 do 72 kg – normalna težina

od 72 kg do 86,5 – povećana težina

preko 86,5 kg – prekomerna težina

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading