OVAJ NAPITAK UNIŠTAVA ŽELJU ZA SLATKIŠIMA: Rezultati dovode do MODNE PISTE, nikada nije bilo lakše da se "skinete" sa ŠEĆERA!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.08.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati će vas oduševiti!

OVAJ NAPITAK UNIŠTAVA ŽELJU ZA SLATKIŠIMA: Rezultati dovode do MODNE PISTE, nikada nije bilo lakše da se "skinete" sa ŠEĆERA!

Foto: Shuttestock

Žena pije piće

Bojana Branković je kouč za zdravlje i pravi individualne jelovnike za detoksikaciju organizma. Uglavnom ćete čuti da je mnogo teško "skinuti se" sa rafinisanih šećera, ali ona tvrdi da nije baš tako. Kao neko ko ima iskustva, javno je podelila jedan video koji će pomoći svima koji imaju neverovatnu potrebu za slatkišima. Objašnjava kako da pripremite napitak koji će vam rešiti sve muke:

Recept:

Tri do četiri narandže iscediti

Dve kašičice cejlon cimeta
Jedna  kašičica kurkume
1/4 kašičica bibera

Sve izblendati, sipati u kalupe za led. Zatim 4 kockice zaleđene preliti sa vodom i piti svaki dan, objasnila je ona u svom videu na Instagramu. 

Zbog čega je dobra pomorandža?

Spada u voće iz roda citrusa, sastoji se od vode i vlakana i veliki je izvor vitamina C, a relativno je siromašna što se tiče ostalih svojstava. Takođe, sadrži kalcijum i kalijum. Odlična je za svakodnevnu upotrebu i kada se organizam bori protiv infekcija.

Foto: pixabay.com

Sok od pomorandže

Kurkuma

Zbog svojih protuupalnih i antimikrobnih svojstava, upotreba ovog začina postala je popularnija tokom kovida  kako bi se smanjio rizik od infekcije i ojačao imunitet. Sve od kiselih krastavaca od korena kurkume i kurkuminih kapsula, potražnja za ovim žutim začinom drastično je porasla u svakom domaćinstvu. Međutim, ono što većina ljudi zna je da preterani unos čak i zdrave hrane, uključujući kurkumu, može biti veliki problem i dovesti do nekoliko nuspojava. Tačno je da ovaj žuti začin smanjuje upalu i jača imunitet, no previše može smanjiti i apsorpciju u telu.

Gvožđe je mineral koji je našem telu potreban svakodnevno za proizvodnju hemoglobina, crvenog proteina odgovornog za prenos kiseonika u krvi. 

Kurkuma je kategorisana kao hrana koja može smanjiti apsorpciju gvožda za 20 do 90 odsto, zavisno od unosa. To se događa zbog stehiometrijskih svojstava kurkume koja joj pomažu da “veže” gvožđe koje se može apsorbovati i uzrokuje nedostatak istog, piše “Timesofindia”.

Foto: pixabay.com

Kurkuma u tegli

Cimet

Cimet može zagrejati telo, ojačati metabolizam, regulisati povišene vrednosti šećera u krvi i loših masnoća u krvi i doprineti mršavljenju. Bogat je antioksidansima i drugim korisnim jedinjenjima, a pored svih tih prednosti je idealan za skidanje kilograma. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading