SENZACIJA NA MUNDOBASKETU! Domaćin ŠOKIRAO favorita i poslao ga kući! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Japana pobedila je Finsku rezultatom 98:88 u drugom kolu Mundobasketa.

SENZACIJA NA MUNDOBASKETU! Domaćin ŠOKIRAO favorita i poslao ga kući! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Skandinavci su ovim porazom i definitivno izgubili sve teoretske šanse da se nađe u drugoj rundi, dok će domaćin Svetskog prvenstva pred svojim navijačima imati priliku da još jednom senzacijom, protiv favorizovane Australije, napravi megasenzaciju na Mundobasketu.

Najefikasniji u timu Japana bio je Džošua Hokinson sa 28 poena i 19 skokova, a pratio ga je Juki Kavamura, koji je dodoa tri koša manje i devet asistencija. Značajan doprinos trijumfu dali su Keisei Tominaga i Makoto Hejima, koji su sa po 17 poena bili veliki faktor u pobedi "samuraja".

Sa druge strane, prva zvezda Finaca Lauri Markanen nije mogao sam. Upisao je NBA as 27 poena i 12 uhvaćenih lopti, Mikael Jantunen je dodao 13, a dvocifren je bio još Eron Madžuni sa 12.

Treba reći da je Finska pred početak Mundobasketa bila među Top 10 favorita za osvajanje Svetskog prvenstva, a sada će morati da se zadovolje borbom za neke od nižih pozicija na najvećem košarkaškom takmičenju.

U derbiju E grupe, nešto ranije Nemačka je posle velike drame pobedila "kengure" 85:82.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading