TRAGEDIJA FILIPINACA! Angola PREOKRETOM zavila Manilu u CRNO! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.08.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Filipina poražena je od Angole u drugom kolu A grupe na Mundobasketu rezultaom 70:80 (19:12, 14:24, 19:20, 18:24).

TRAGEDIJA FILIPINACA! Angola PREOKRETOM zavila Manilu u CRNO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ni u drugom meču zaredom Filipinci nisu uspeli da trijumfuju, iako su imali tokom prvog poluvremena igru i rezultat u svojim rukama.

Sjajno je domaćin Mundobasketa otvorio utakmicu, već u prvom kvartalu stigao do devet poena prednosti (19:10), koje je u drugoj četvrtini išlo i na maksimalnih +11 (28:17).

Uprkos tome, afrička selekcija se nije predavala i preko raspoloženih Bruna Fernanda i Geršona Gonsalvesa polako je topila minus, da bi već do odlaska na veliki odmor uspela da preokrene skor u svoju korist i povede sa 36:33.

Dramatičan je bio i treći period, koji je Angola takođe rešila u svoju korist s 20:19 i u poslednjih deset minuta ušla sa vođstvom 56:52.

Furioznom serijom na početku četvrtog kvartala od 10:3, afrička reprezentacija je meč prelomila u svoju korist i upisala prvi trijumf na Mundobasketu, posle startnog poraza od Italijana.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je već pomenuti Gonsalves sa 17 poena, po 12 dodali su Bruno 

Kod Filipinaca istakao se Džordan Klarkson, as Jute Džez je postigao 21 poen, ali nije imao pomoć ostalih saigrača. Sledeći najbolji bio je Edu sa deveto koševa, dok su po osam dali Rodžer Pogoj, Dvajt Ramos i Kai Soto.

U poslednjem kolu, Angola igra protiv Dominikanske Republike, obe reprezentacije imaju skor od po jedne pobede i poraza, pa će odlučivati o drugom mestu pred odlazak u narednu rundu.

Domaćin se sastaje sa Italijom, koja takođe mora da pobedi, ako ne želi da već posle prvog kruga spakuje kofere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading