AKO GA PREPOZNATE ODMAH JAVITE POLICIJI: Traga se za muškarcem iz Pančeva, evo za šta ga terete!

Autor:

Hronika

27.08.2023

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ako prepoznate ovog muškarca odmah se javite Policijskoj upravi u Pančevu.

AKO GA PREPOZNATE ODMAH JAVITE POLICIJI: Traga se za muškarcem iz Pančeva, evo za šta ga terete!

Foto: MUP Srbije

Počinilac teške krađe u Pančevu

Policija u Pančevu traga za nepoznatim muškarcem, koji je osumnjičen da je izvršio tešku krađu, saopštio je MUP.

On se tereti da je juče u Pančevu ukrao novac iz jednog automobila.

Policija poziva sve koji prepoznaju osumnjičenog ili imaju neke informacije o njemu, da se jave Policijskoj upravi u Pančevu na brojeve teledona 066/889 2104 ili 013/192.

Da pojasnimo, teška krađa propisana je u članu 204. Krivičnog Zakonika koji kaže: "Učinilac dela krađe kazniće se zatvorom od jedne do osam godina, ako je krađa izvršena:

- Obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormana ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka;

- Od strane grupe lica;

- Na naročito opasan ili naročito drzak način;

- Od strane lica koje je pri sebi imalo kakvo oružje ili opasno oruđe radi napada ili odbrane;

- Za vreme požara, poplave, zemljotresa ili drugog udesa;

- Iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i učinilac dela krađe ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i učinilac dela krađe, bez obzira na vrednost ukradene stvari, ako ukradena stvar predstavlja kulturno dobro, odnosno dobro koje uživa prethodnu zaštitu ili prirodno dobro ili ukradena stvar predstavlja javni uređaj za vodu, kanalizaciju, toplotu, gas, električnu ili drugu energiju ili uređaje sistema javnog saobraćaja i veza, odnosno delove tih uređaja.

Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe ili ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading