ISTORIJA NA MUNDOBASKETU: Južni Sudan izborio plasman na Olimpijske igre!

Autor:

Sport

02.09.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav uspeh afričke selekcije.

ISTORIJA NA MUNDOBASKETU: Južni Sudan izborio plasman na Olimpijske igre!

Foto: FIBA

Košarkaši Južnog Sudana savladali su Angolu 101:78 u poslednjoj utakmici na Mundobasketu, a zahvaljujući tom uspehu uspeli su da obezbede plasman na Olimpijske igre, koje se 2024. godine igraju u Parizu.

Još pred početak Mundobasketa je bilo jasno da će najbolje plasirana ekipa iz Afrike uspeti da obezbedi mesto na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Pred poslednje kolo, u igri su se nalazili Južni Sudan, Angola i Egipat, a Sudanci su uspeli da sjajnom igrom i ubedljivom pobedom stignu do istorijskog uspeha.

Najzaslužniji za ovakav epilog meča bio je Karlik Džons koji je postigao 26 poena, upisao 15 asistencija i 7 skokova, zabeleživši indeks korisnosti 40.

Na taj način je Južni Sudan prvenstvo završio sa tri pobede i dva neuspeha, a nesrećan poraz od Portorika u prvom meču na prvenstvu ih je zapravo koštao prolaska dalje, a možda i borbe za plasman u četvrtfinale, jer je ova reprezentacija pokazala stvarno lepu košarku na prvenstvu sveta.

U igri za prolaz u Pariz  je bio i Egipat, kome je bilo potrebno da sa 23 razlike savlada Novi Zeland. Oni tu razliku nisu uspeli da ostvare, a zapravo nisu upisali ni pobedu, pošto je Novi Zelan okončao šampionat trijumfom od 88:86.

Podsetimo, sutra se nastavljaju borbe za plasman u četvrtfinale, a Srbija će od 14 časova igrati svoj ključan meč na prvenstvu protiv reprezentacije Dominikanske Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading