ZNALO JE BITI I UBEDLJIVIJE: "Orlovi" protiv Kine na +42 - evo koga je sve Srbija pobeđivala sa većom razlikom!

Autor:

Sport

27.08.2023

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan start naših momaka na Mundobasketu.

ZNALO JE BITI I UBEDLJIVIJE: "Orlovi" protiv Kine na +42 - evo koga je sve Srbija pobeđivala sa većom razlikom!

Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je pobedu na otvaranju Svetskog prvenstva, pošto je sa 105:63 (25:14, 30:20, 22:13, 28:16) savladala reprezentaciju Kine.

Nije sjajno počelo po naše momke, azijska selekcija je pretila na početku, imala je i prednost, ali su se stvari do kraja prve deonice promenile, "orlovi" su stigli do dvocifrene prednosti, koju potom nisu ispuštali do kraja meča.

Zanimljivo, naša selekcija je ostvarila i najubedljiviju pobedu od svih reprezentacija na ovom takmičenju. Brazil je pobedio Iran sa 41 razlike, Letonija je bila bolja od Libana sa 39 poena prednosti, međutim, od Srbije niko nije bio bolji.

Ipak, ovo nije najveća prednost koju je naša selekcija ostvarila na nekom prvenstvu od kada nastupa pod imenom Srbija. Zapravo je tek peta najubedljivija.

Foto: Fiba.com

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu

Apsolutni rekord je ostvaren protiv Filipina, u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2019. godine, kada je naš tim slavio sa ogromnih 59 razlike, preciznije 126:67.

Još jednom je naš tim ostvario 50 razlike, a to je bio devet godina ranije, kada je u prvom meču na šampionatu sveta Srbija pobedila Angolu sa 94:44.

Na trećem mestu se nalazi meč sa prethodnog Mundobasketa, kada je takođe stradala Angola, ovaj put +46 (105:59). Za kraj, još jedna veća pobeda nego protiv Kine je ostvarena 2010. godine, kada je Jordan savladan sa 112:69, odnosno sa 43 razlike.

Podsetimo, naša selekcija će naredni meč na prvenstvu odigrati 28. avgusta, kada će nam od 14 časova rival biti Portoriko, što je možda još jedna šansa za "orlove" da upišu neku ubedljivu pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading