SRPSKI FUDBAL ZAVIJEN U CRNO: Napustio nas je član prve šampionske generacije crveno-belih!

Autor:

Sport

19.10.2023

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti stižu iz "srpske Atine".

SRPSKI FUDBAL ZAVIJEN U CRNO: Napustio nas je član prve šampionske generacije crveno-belih!

Foto: Starsport

Ilustracija, fudbal

Fudbalski klub Vojvodina obavestila je javnost da je nekadašnji član prve šampionske generacije novosadskog kluba, Branislav Veljković preminuo u svom domu u Futogu u 80. godini života.

Veljković je rođen u Beogradu, a prve fudbalske korake načinio je u redovima OFK Beograda. Kao veliki talenat 1959. godine psotae član mlađih kategorija novosadskog kluba, a kasnije je nastupao ponovo za OFK Beograd i OFK Bačku iz Bačke Palanke da bi se 1963. godine vratio u "srpsku Atinu".

Njegov period nastupanja u Vojvodini se podudara sa periodom kada je prvi golman bio Ilija Pantelić, jedan od najboljih golmana Jugoslavije. Veljković je prihvatio ulogu drugog golmana i u toj ulozi bio izuzetno pozitivan za atmosferu u ekipi. Tokom šampionske sezone novosadskih crveno-belih u svim mečevima se nalazio u protokolu, a dva put je stajao i na golu čime je dao svoj veliki doprinos da šampiosnki pehar prvi put u istoriji stigne u Novi Sad.

Foto: FK Vojvodina

Branislav Veljković (1944 - 2023)

 

Branislav Veljković je živeo u Novom Sadu. Bio je omiljen lik u fudbalskim krugovima. Duhovit, inteligentan, vedar i kada se sudbina poigravala sa njime odisao je pozitivnim vibracijama i energijom.

Komemoracija povodom smrti Branislava Veljkovića biće održana u četvrtak 19. oktobra u 12 časova u prostorijama FK Vojvodina na stadionu "Karađorđe", a mesto i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading