ŠOKANTAN PODATAK: Prošlogodišnjeg finaliste Vimbldona nema nigde - OBRISAN je sa ATP liste!

Autor:

Sport

19.10.2023

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

ŠOKANTAN PODATAK: Prošlogodišnjeg finaliste Vimbldona nema nigde - OBRISAN je sa ATP liste!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Australijski teniser Nik Kirjos prethodne 2022. godine stigao je do trofeja na Australijan openu, dok je u velikom vimldonskom finalu poražen od Novaka Đokovića rezultatom 3:1 u setovina 6:4, 3:6, 4:6, 6:7.

Tokom aktuelne 2023. godine Australijanac je usled povrede koju vuče već duži vremenski period, odigrao svega jedan meč. Na startu turnira u Štutgartu je doživeo poraz i shodno navedenom ostao je bez svih bodova na ATP listi

Samim tim, njegovog imena više nema na ATP listi.

Ipak, u momentu kada se bude vratio profesionalnim obavezama, Nik Kirjos će imati zagarantovanu 21. poziciju na ATP listi, što će mu omogućiti i da se vrati turnirima na kojima bi krenu u "novu žetvu bodova".

Foto: Tanjug/AP

Problemi sa povredama su ga udaljili od teniskih terena - Nik Kirjos

 

Da podsetimo, Nik Kirjos ima 28 godina, a među profesionalce je ušao pre tačno jedne decenije. Najveći uspeh u dosadašnjej karijeri zabeležio je prethodne 2022. godine kada je stigao do finala Vimbldona, dok je iste godine u konkurenciji dublova trijumfovao na Australian openu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading