CRVENA ZVEZDA U PADU FORME: Čuveni trener otkrio zašto crveno-beli ne igraju kao na početku sezone

Autor:

Sport

09.10.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo što oni rade zna da kazni svaki protivnik, od Mančester sitija do Voždovca i Radničkog 1923, kaže Dragoslav Stepanović.

CRVENA ZVEZDA U PADU FORME: Čuveni trener otkrio zašto crveno-beli ne igraju kao na početku sezone

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde silovito su ušli u novu sezonu i pod dirigentskom palicom novog trenera Baraka Bahara i u remontovanom timu vezali 11 pobeda bez poraza uz gol-razliku 38:4. A onda je povučena ručna! Porazi od Voždovca i Čukaričkog u tri kola, uz trijumf nad Novim Pazarom u međuvremenu, su upalili alarm na Marakani, ali je dobra partija protiv prvaka Evrope Mančester sitija, uprkos porazu sa 3:1, ulila nadu da crveno-beli mogu puno

Međutim, minimalac protiv Radničkog iz Niša (1:0), iščupan remi protiv Jang bojsa, iako su prvo vodili (2:2), pa tri primljena gola od Radničkog 1923, iako su data četiri (meč će umesto 4:3 verovatno biti regostrovan sa 3:0 za Beograđane) su jasni pokazatelji da neki problem postoji. Toga je u razgovoru za Republiku svestan i iskusti trenerski vuk Dragoslav Stepanović koji je za naš portal otkrio uzrok problema.

Republika

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović

- Početak rata u Izraelu sigurno je uticao na Bahara i golmana Omrija Glazera. Odradili su taj meč kao profesionalci, ali verovatno nisu bili svim telom i duhom u Kragujevcu. To je uzrok zašto su primljena tri gola od Radničkog. Međutim, problemi su mnogo dublji. Zvezda ne igra kao na početku sezone, nema tog žara i te vere u pobedu. Igračima fali korak u duelu, da bolje pokrivaju protivničke igrače i teren. Da sprovedu taktičke zamisli trenera. Svega toga je bilo pred početak sezone i u prvim mečevima, a onda je nestalo. Igrali su na svežinu, ali nje sada nema kada se igra na svaka tri dana. Zvezda deluje kao da ne veruje u pobedu čak i kada vodi. Igrači ne rade ono što se od njih traži. To svaki protivnik zna da kazni, od Sitija do Voždovca i Radničkog - smatra Stepi.

On naglašava da bi Zvezda vrlo lako mogla da se vrati u pobednički ritam, a da joj na ruku ide predstojeća reprezentativna pauza.

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar

- Baharu fali tih šest meseci, jedna polusezona, da vidi šta je doveo od pojačanja, ko je ostao u timu, kako se oni uklapaju i da ih uigra prema svojim zamislima. To je nemoguće uraditi preko noći, pogotovo ne kada igrate dve utakmice nedeljno, utorkom ili sredom, pa subotom ili nedeljom. Zato sada može puno da se uradi u narednih desetak dana bez utakmica. Da se momci regenerišu, da vrate snagu i veru u sebe. Neka pogledaju kako su igrali u Rusiji i na očetku sezone. Da ih trener još malo uigra i onda da opet budu kao na početku sezone - poručo je Stepanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading