GORAK UKUS DERBIJA: U Priboju grme - "Publika je prisustvovala cirkusu u režiji sudija"! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.10.2023

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U fokusu fudbalskih zbivanja ovog vikenda našao se Gradski stadion u gradu na obalama Lima gde je u direktnoj borbi za vrh tabele FAP dolekao sastav čačanskih "zebri".

GORAK UKUS DERBIJA: U Priboju grme - "Publika je prisustvovala cirkusu u režiji sudija"! (VIDEO)

Foto: FK FAP Priboj

Osma runda zapadne grupe srpskoligaškog karavana donela je duel koji je prema očekivanju privukao veliku pažnju ljubitelja fudbala, tako da se na tribinama pribojske sportske lepotice, okupilo gotovo 3.500 navijača.

U navedeni susret gosti iz Čačka su ušli sa četiri boda prednosti i u redovima pribojskog FAP-a bili su svesni da gubitkom bodova, verovatno i ostaju u ranoj fazi takmičenja, bez šansi da se domognu šampionskog pehara i toliko željenog plasmana u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Veliki šok domaći navijači su doživeli u 37. minutu kada je Nikola Milekić, nakon akcije po desnoj strani terena, neometan u srcu šesnaesterca, udarcem po zemlji matirao golmana Branka Nikolića.

Nastavak susreta doneo je znatno agilniju igru fudbalera u plavoj sportskoj opremi i takva igra donela je domaćinu izjednačenje u 62. minutu pogotkom Veljka Plazinića, a samo tri minuta kasnije Srđan Drašković donosi rezultatsku prednost na stranu "kamiondžija".

"Tačku na I" i overu pobede domaćeg sastava, doneo je svojim drugim pogotkom Plazinić u 86. minutu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fudbalski klub FAP (@fk.fap)

 

Međutim, derbi susret je protekao i u senci dve sporne situacije koje su u mnogome mogle da utiču na sam ishod meča.

U 15. minutu susreta, pri rezultatu 0:0, sudija Milan Balinović nije dosudio jedanaesterac za domaću ekipu nakon što je odbrambeni fudbaler Čačana u svom šesnaestercu igrao rukom, a u nadoknadi vremena prvog poluvremena poništen je i pogodak "kamiondžija", a čini se da samo delilac pravde sa Uba zna zbog čega je umesto na centar, pokazao navodni prekršaj navalnog fudbalera FAP-a.

 

Foto: TV Arena sport/printscreen

Sporni trenutak koji sudija Bacanović nije sankcionisao

 

 

Tim povodom, iz redova pribojskog kluba su izjavila:

- Skandalozno suđenje u Priboju. I pored činjenice da je oštećen za čist jedanaesterac i poništeni pogodak, FAP je stigao do velike pobede nad čačanskim Borcem 1926, ali je oko 3.500 navijača prisustvovalo cirkusu koji su izazvali sudija Balinović i njegovi pomoćnici. Samo ćemo istaći da je Priboj grad sa najvećom posećenošću fudbalskih mečeva u Srbiji, odmah iza Zvezde i Partizana - ističu iz redova pribojskog kluba i dodaju:

- Ljudi koji se sportski bore i ulažu u fudbal, pored svih poteškoća sa kojima se susreću, največu borbu imaju sa korumpiranim sudijama. Srećom utakmicu je prenosila TV Arena sport tako da se kompletna javnost mogla uveriti u sve što se zbivalo na terenu i kakva se sudijska krađa odigrala.

 

 

Nakon osam odigranih takmičarskih rundi, FAP ima bod manje u odnosu na lidera iz Čačka, a već narednog vikenda obe ekipe očekuju nova iskušenja. "Kamiondžije" se u Vrelu sastaju sa ekipom Vrelo sporta, dok će dan ranije Borac 1926 u Čačku dočekati zahuktali sastav valjevske Budućnosti Krušik 2014.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading