PREDSEDNIK LEGIJE O PANKOVU: UEFA radi na OSLOBAĐANJU! Nećemo DOZVOLITI OVO!

Autor:

Sport

06.10.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Legije Darijuš Mioduski obratio se na konferenciji za medije posle incidenta nakon susreta u Alkmaru u okviru Lige konferencija.

PREDSEDNIK LEGIJE O PANKOVU: UEFA radi na OSLOBAĐANJU! Nećemo DOZVOLITI OVO!

Foto: www.profimedia.rs

On je negirao da su Radovan Pankov i Žosue, koji su privedeni, kao i bilo ko drugi napali pripadnika obezbeđenja. Prethodno su holandski mediji to izneli kao razlog njihovog lišavanja slobode.

Prema navodima, redar je zadobio potres mozga i prelom ruke u predelu lakta.

- Nisam video nikoga sa naše strane da je udario pripadnika obezbeđenja. Bilo je tuče, možda i nekog guranja i padanja, ali nije bila reč o redarima. Ako kažu da je povređen... Videćemo šta izveštaji pokazuju, ali ne verujem u to - rekao je Mioduski i dodao:

- Mislim da UEFA nije bila svesna šta se događa. Već je prošao sat po okončanju utakmice i praktično nikoga nije bilo. Saznali su tek kada smo prijavili. Nezvanično, znam da UEFA već radi na puštanju naših igrača.

Holandska policija ima pravo da 72 časa zadrži Pankova i Žosuea, ali je preneto da bi oni uskoro trebalo da budu na slobodi i večeras se vrate u Poljsku.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Radovan Pankov

 

Istakao je da ovo nije bio izolovan incident, te da su se njegovi saradnici odmah po prispeću žalili na uznemiravanje, pa čak i naveo da je tamošnji gradonačelnik izjavio da ne želi Poljake u gradu.

Njemu nije dozvoljeno, uprkos funkciji, da bude sa igračima tokom privođenja. Kada je pokušao da snima šta se dešava, telefon mu je bačen, nakon čega je zadobio udarce pendrekom.

I dalje postaje nedoumica kako je situacija tačno toliko eksalirala, a i direktor Legije nije u potpunosti siguran.

- U jednom trenutku su nam rekli da možemo da odemo. Bilo smo u autobusu. Onda su nam rekli da jedan igrač, tada je bila reč samo o jednom, ne može da ode inače će ući u vozilo. Pankov je pristao, a onda se ispostavilo i da Žosue treba da ide -naveo je Mioduski, koji planira da ovo izgura do kraja.

- Bio sam na mnogim gostovanjima, ali nikada nisam video da naš tim i osoblje budu napadnuti od strane obebeđenja i policije. Ovo je presedan na globalnoj skali. Nećemo dozvoliti da ovo prođe.

Mioduski ne želi revanšizam i pozvao je navijače holandskog kluba da dođu u Varšavu.

- Kada je reč o budućim mečevima, pozivam navijače Alkmara u Poljsku. Možda ćemo vas naučiti nešto oko toga šta su bezbednost, domaćinstvo i dobra atmosfera - zaključio je on i dodao da potencijalnu odluku o odsustvu gostujućih navijača na revanšu neće doneti oni, već UEFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading