PANKOV SLOMIO RUKU REDARU?! Evo za šta Holanđani terete srpskog fudbalera

Autor:

Sport

06.10.2023

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan se sukobio sa radnikom obezbeđenja i odgurnuo ga posle verbalnog duela u samoodbrani.

PANKOV SLOMIO RUKU REDARU?! Evo za šta Holanđani terete srpskog fudbalera

Foto: www.profimedia.rs

Radovan Pankov, fudbaler Legije iz Varšave uhapšen je u četvrtak uveče u Alkmaru i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati. Prvobitna informacija je glasila da on nije ni učestvovao u neredima i da je sve vreme bio u autobusu, ali prema najnovijim vestima iz Holandije njegova nesmotrena reakcija bila je povod za burnu reakciju policije i hapšenje.

Naime, kako prenosi sajt Wyborcza informacije sa drugog portala Legia.net koji je preneo svedočenje novinara lista Faktu, Pankov i drugi uhapšeni kapiten Žosue su i te kako učestvovali u incidentu. Navodno, Radovan se sukobio sa jednim redarom kojeg je odgurnuo posle verbalnog duela u samoodbrani jer je ovaj nasrnuo na njega. Međutim, pripadnik obezbeđenja je pao, udario glavom o zid i čak slomio ruku u laktu, ali je i pored toga skočio i hteo da se baci na Pankova.

 

 

Redar je tada odveden u bolnicu, a policija je opkolila autobus Legije i ultimatumom zahtevala da Pankov i Žosue izađu napolje. Čak su zapretili da će na silu ući unutra i izvesti ih napolje. Tada su Srbin i Portugalac izvedeni iz autobusa. Oni su uhapšeni i prenoćili su u pritvoru.

Podsetimo, da su Pankov i Žosue bili napolju i učestvovali u neredima preneo je i poljski novinar Tomaž Vlodračuk.

Žosue je mnogo vikao, ali fizičkog kontakta nije bilo. Nema šanse da je mogao nešto ranije da uradi. Po mom mišljenju, on je završio u zatvoru zato što je kao kapetan reagovao da Radovana Pankova ne ostavi samog u policijskoj stanici - objavio je Poljak.

Podsetimo, njih dvojica su izvukli najdeblji kraj posle velikih nemira u Varšavi, a da pritom nisu u njima ni učestvovali. Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Radničkog iz Niša, Crvene zvezde i Čukaričkog su očigledno označeni kao učesnici nemira koji su se odigrali ispred stadiona. Do sukoba je došlo kada su policijaci naprasno odlučili da zatvore kapije stadiona u Alkmaru, iako polovina igrača i članova ekspedicije Legije nije izašlo iz njega. Deo fudbalera, članova stručnog štaba i uprave je bilo u autobusu, a drugi deo je tek trebalo da im se pridruži.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading