UHAPŠEN RADOVAN PANKOV: Policija odvela bivšeg igrača Crvene zvezde

Autor:

Sport

06.10.2023

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrač Legije izvučen iz klupskog autobusa i odveden pravo u policijsku stanicu.

UHAPŠEN RADOVAN PANKOV: Policija odvela bivšeg igrača Crvene zvezde

Foto: Danijel Kokanović

Radovan Pankov

Radovan Pankov, fudbaler Legije iz Varšave je priveden u policijsku stanicu posle utakmice u kojoj su poraženi od holandskog AZ Alkmara u drugom kolu Lige konferencija u gostima (1:0). On je, zajedno sa portugalskim vezistom Žosuom Peškeirom, kapitenom ekipe, izvučen iz klupskog autobusa i privedeni u stanicu policije.

Naime, njiho dvojica su izvukli najdeblji kraj posle velikih nemira u Varšavi, a da pritom nisu u njima ni učestvovali. Nekadašnji fudbaler Vojvodine, Radničkog iz Niša, Crvene zvezde i Čukaričkog su očigledno označeni kao učesnici nemira koji su se odigrali ispred stadiona. Do sukoba je došlo kada su policijaci naprasno odlučili da zatvore kapije stadiona u Alkmaru, iako polovina igrača i članova ekspedicije Legije nije izašlo iz njega. Deo fudbalera, članova stručnog štaba i uprave je bilo u autobusu, a drugi deo je tek trebalo da im se pridruži.

 

 

Međutim, policija je odjednom rešila da zatvori stadion, jer su, kako pišu poljski mediji, navijači Legije krenuli da napuštaju objekat, ali na skroz drugom kraju, na kontra strani. Članovi Legije su počeli da se bune, da protestuju protiv takvog postupka policije, jer su želeli da izađu sa stadionu, ali im nije bilo dozvoljeno. Čuvari reda su, navodno, izgubili strpljenje u toj raspravi i potegli pendreke. Navodno, nekoliko igrača koji su ostali van autobusa su ušli u obračun sa policajcima, koji su čak i pendrecima udarili i predsednika Darijuša Mioduskog. Kako tvrdi sajt Legionisci, koji ima sve snimke i fotografije sa lica mesta i na kojeg se pozivaju gotovo svi ostali polsjki mediji, rasplet je bio ovakav.

- Rezultat svega je da su dvojica fudbalera Legije - kapiten Žosue i defanzivac Radovan Pankov – izvučeni iz autobusa bez ikakvog razloga, odvedeni u policijski automobil i odvezeni u stanicu. Policija je dala ultimatum: ili će ova dvojica igrača napustiti autobus ili će svi biti izbačeni iz njega. Trener Legije Kosta Runjaić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za njima u stanicu - piše sajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading