TSC I ČUKARIČKI PRED TEŠKIM IZAZOVIMA: Borba za KOEFICIJENT srpskog fudbala!

Autor:

Sport

05.10.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti lako našim klubovima u Evropi.

TSC I ČUKARIČKI PRED TEŠKIM IZAZOVIMA: Borba za KOEFICIJENT srpskog fudbala!

Foto: printscreen

Fudbaleri TSC-a večeras od 18:45 časova dočekuju ekipu Olimipijakosa u utakmici drugog kola A grupe Lige Evrope.

U prvom kolu fudbaleri TSC-a izgubili su na gostovanju od ekipe Vest Hema rezultatom 3:1.

Iz tabora Topolčana kažu da će dati sve od sebe da se predstave u najboljem svetlu.

- Nadam se da utakmica protiv Olimpijakosa neće biti uspešna kao ove tri prethodne, već da će biti uspešnija. Ovo je istorijski uspeh. Kada udjete u grad svuda se zastave Lige Evrope, o tome se razgovara, zato u Lučanima izgubimo fokus, jer se razmišlja o ovoj utakmici. Nama je to čast, zadovoljstvo i obaveza da budemo na nivou. Ne bih o taktici, jer ovde ima grčkih kolega, igraćemo sve moguće formacije da probamo da pobedimo - rekao je trener Žarko Lazetić.

Republika

Foto: Starsport

Žarko Lazetić

 

Čukarički takođe igra svoj evropski meč, a od 21h na stadionu u Leskovcu dočekaće belgijski Genk u utakmici drugog kola F grupe Lige konferencija.

Žele izabranici Igora Matića do sva tri boda.

- Pred nama je novi evropski izazov. Čeka nas možda i najkvalitetnija ekipa u grupi, uz dužno poštovanje prema Fjorentini i Ferencvarošu. Ovo nam je sad već druga utakmica u grupnoj fazi, ne sme više da bude treme, moramo da pokažemo sve ono što možemo i sve za što smo trenirali. Pokušaćemo da nametnemo neku našu igru, ali to će zavisiti i od protivnika koji će sigurno pokušati da uvede meč u njihov ritam - rekao je Matić.

Republika

Foto: FK Čukarički

Igor Matić

 

Utakmice TSC-a i Čukaričkog biće mnogo važne za nacionalni koeficijent Srbije, jer je lošim partijama naših izabranika u Evropi on značajno uzdrman. Bitno je da se ostvare što bolji rezultati, kako bi se zadržala pozicija na listi koja donosi direktnog predstavnika u Ligi šampiona. Srbija je trenutno na 11. mestu, a situacija bi mogla drastično da se promeni do kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading