SRBI KO DA SU PROKLETI: Sva tri naša predstavnika identično izgubila u Evropi!

Autor:

Sport

23.09.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda šokirala Siti, pa primila tri gola, a na isti način poklekli Čukarički protiv Ferencvaroša i TSC protiv Vest Hema.

SRBI KO DA SU PROKLETI: Sva tri naša predstavnika identično izgubila u Evropi!

Foto: www.profimedia.rs

Koja je verovatnoća da sva tri srpska predstavnika na međunarodnoj sceni povedu u gostima sa 1:0 i na kraju budu poražena sa 3:1?! Mogućnost takvog ishoda, pa makar i u promilima, na pitanje Republike nije mogla da izračuna ni veštačka inteligencija! A upravo se to desilo Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, TSC u Ligi Evrope i Čukaričkom u Ligi konferencija.

KAO PREPISANO

Izabranici Baraka Bahara šokirali su branioca trofeja u Ligi šampiona Mančester siti i poveli golom Osmana Bukarija pred sam odlazak na poluvreme. Nažalost, kapitulirali su već u 75. sekundi nastavka, pa su "građani" Pepa Gvardiole slavili sa pomenutih 3:1. Ista priča i u Londonu dva dana kasnije. Petar Stanić doveo je TSC u vođstvo na terenu Vest Hema u uvodnim trenucima drugog poluvremena, ali je tim iz Premijer lige za preostalih 45 minuta dao tri gola. Baš kao i mađarski Ferencvaroš sa Dejanom Stankovićem na klupi protiv Čukaričkog. "Brđani" su poveli u 26. minutu preko Đorđa Ivanovića, ali je izjednačenje došlo u 44. minutu, a potpuni preokret baš do 3:1 viđen je do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zbog toga se nameće pitanje da li je u pitanju sudbina ili prokletstvo srpskih klubova, pa da izgube s identičnih 3:1 i na identičan način? Kao i zašto su, stekao se utisak, imali snage samo za 45 minuta na gostovanjima. Na ta pitanja je za Republiku pokušao da odgovori Dragiša Binić, nekadašnji as koji je bio poznat po spremnosti i brzini.

- Trebalo je samo da izdrže još 15 minuta. Pogotovo Zvezda. Kad odeš na odmor i primiš gol u prvom narednom napadu to je velika nesreća, danak neiskustvu u mečevima protiv takvih protivnika kao što je Siti. Druga bi priča bila da su još malo izdržali, mada jeste gol Engleza visio u vazduhu svih 90 minuta. Morao se odbiti prvi nalet. Kao što su i TSC i Čukarički mogli da izdrže bar još malo. Zaista, kao da je neko bacio kletvu na njih, pa da izgube na identičan način, sa 3:1, nakon što su vodili - rekao je Binić.

Republika

Foto: Starsport

Dragiša Binić

NEMA IZGOVORA

On je dešavanja na sva tri terena prokomentarisao i iz ugla snage jer je bilo evidentno da srpski klubovi ne mogu da isprate tempo premijerligaša, ali ni Mađara.

- To je pitanje za ljude koji se bave kondicijom. Početak je sezone, nema nagomilanog napora, nema povreda i kartona. Svi su tu, valjda željni da izgaraju do kraja i daju svaki atom snage. Pretpostavimo i da jesu, onda je pitanje zašto nisu imali više snage. Pokažeš da možeš da se nosiš sa svima, pa staneš. Ako je u pitanju nedostatak snage, onda treba svi da se zapitamo gde nam je fudbal. Vađenje na umor ne sme da postoji, dok pitanje motivacije ne sme ni da se postavi. Mada sam ja mišljenja da imamo mnogo stranaca koji ne razumeju baš najbolje da se treba ginuti za klub na terenu. Da je više naše dece, možda ne odmah, ali posle nekog vremena bi situacija bila drugačija - jasan je Binić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading