DOTAKLI SMO DNO DNA! Srpski fudbal NIKAD BEDNIJI u Evropi! Gledamo u leđa MOĆNOJ Malti, Andori i Farskim ostrvima! PROPAST tek sledi!

Autor:

Sport

22.09.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naši klubovi izgubili su 12 od 13 odigranih utakmica.

DOTAKLI SMO DNO DNA! Srpski fudbal NIKAD BEDNIJI u Evropi! Gledamo u leđa MOĆNOJ Malti, Andori i Farskim ostrvima! PROPAST tek sledi!

Foto: Starsport

Istorijska je bila prošla sezona kada su srpski klubovi prvi put obezbedili direktno igranje u grupnoj fazi Lige šampiona i plej-ofu za isto takmičenje, odakle je poraženi (TSC) imao obezbeđen prolaz u grupu Lige Evrope.

Mnogi su se pribojavali da bi sezona iz snova koja se desila u prošlom ciklusu, u ovoj mogla da bude pretvorena u najveći košmar. Nažalost, to se i dogodilo!

Predstavnici iz Srbije su u dosadašnjih 13 utakmica na evro-sceni, čak 12 puta napustili teren pognutih glava (slavio samo Partizan protiv Sabaha). Svi ostali mečevi su izgubljeni, zbog čega se klupski koeficijent drastično srozao!

Naime, naši klubovi su zbirno ove sezone osvojili tek jedan bod. Crvena zvezda je dodala 0.8 na direktan plasman u Ligu šampiona, a Partizan 0.2 za pobedu protiv Sabaha. TSC, Čukarički i Vojvodina nisu osvojili nijedan poen!

I pored toga, iza nas su na UEFA rang listi ostale samo zemlje poput Estonije (0.125), Gibraltara (0.167), San Marina (0.333), Lihtenštajna (0.5) i Velsa (0.625).

Republika

Foto: Printscreen/SWISSFOOTBALLDATA.COM

 

Nasuprot tome, Srbiju su pretekli "moćnici" kao što su Malta (1.5), Andora (1.667), Moldavija (1.75) i Farska Ostrva (2), kao i doslovce sve države iz regiona - Crna Gora (1.333), Severna Makedonija (1.5), Bosna i Hercegovina (2), Albanija (2.125), Bugarska (2.375), Mađarska (2.75), Slovenija (2.875), Rumunija (3.25), Hrvatska (3.375), pa čak i lažna država Kosovo (2.25).

Foto: Printscreen/SWISSFOOTBALLDATA.COM

 

To definitivno znači da u narednoj sezoni srpski fudbal neće imati direktnog člana u Ligi šampiona, međutim, i od goreg ima gore. Naime, ukoliko se nastavi s ovim rezultatima, lako se može desiti da Srbija ispadne iz top 15 na UEFA rang listi, o čemu smo već pisali.

Crni oblaci su se nadvili nad srpskim fudbalom, a veliko je pitanje da li će se razići u skorije vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading