UEFA, REAGUJ! Da li će Englezi biti kažnjeni zbog provokacije s albanskom zastavom na Vest Hem - TSC?

Autor:

Sport

22.09.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumuni nisu dobro došli kada su stali na našu stranu.

UEFA, REAGUJ! Da li će Englezi biti kažnjeni zbog provokacije s albanskom zastavom na Vest Hem - TSC?

Foto: Tanjug/AP

UEFA logo

Ponovo svedočimo dvostrukim aršinima i licemerju od strane UEFA kada je provociranje Srba u pitanju. S druge strane, revnosno se kažnjava svaki gest koji kobajagi zadirkuje i vređa prava Albanaca sa Kosova i Metohije. Nažalost, na Zapadu ništa novo.

Poslednje u nizu žmurenje Evropske kuće fudbala dogodilo se u Londonu, kod "prepoštenih" Engleza. TSC je, naime, gostovao Vest Hemu u okviru grupne faze Lige Evrope, a na tribinama stadiona viorile su se albanske zastave. To ništa ne bi bilo sporno da u redovima "čekićara" igraju fudbaleri iz našeg južnog susedstva. Međutim, pošto su samo dvojica Albanaca u istoriji Premijer lige igrali u najjačem rangu (Lorik Cana u Sanderlendu, odnosno Armando Broja u Čelsiju), jasno je kao dan da je u pitanju mučka provokacija. Takođe, dolazi se do logičnog zaključka da su redari na stadionu Vest Hema namerno pustili navijača sa zastavom Albanije, uprkos činjenici da je srpski klub organizatorima naznačio da bi isticanje tog obeležja, uz takozvano Kosovo, predstavljalo provokaciju. Štaviše, nakon incidenta navijač je nesmetano i u komoditetu svog sedišta dočekao kraj utakmice. Dakle, niko ga nije izbacio sa stadiona.

Foto: Printscreen/TV Arena sport

SRAMOTNO: Gol Vest Hema slavi se sa zastavom Albanije

Nasuprot tome, UEFA je bila nemilosrdna prema Rumunima, koji su nedavno istakli transparent "Kosovo je Srbija" u kvalifikacionom duelu za EVRO 2024 protiv lažne države. Istočni susedi, još uvek nezvanično, jedan meč igraće pred praznim tribinama, a očekuje se i paprena novčana kazna, preneo je dobro upućeni rumunski novinar Emanuel Rošu.

Foto: Printksrin

BOLI IH ISTINA: Rumuni sa (ne)spornim transparentom

Bilo je za očekivati, znajući istorijat nepravde i dvostrukih strandarda oko ovog škakljivog pitanja. Pamti se i drska provokacija usred Beograda sa dronom koji je nosio zastavu takozvane velike Albanije, da bi naposletku, gle čuda, zbog toga bio kažnjem Fudbalski savez Srbije.

Foto: Starsport

DRSKO: Provkacija usred Beograda

Čitava ujdurma digla se i posle meča u Solunu između PAOK i Hajduka iz Splita u kvalifikacijama za Ligu Evrope nedavno, pošto je tribine stadiona Tumba krasila jedna trobojka. Hrvati su dugo raspredali po svojim medijima o tome, zahtevajući kaznu za domaće, pa ne bi bilo ništa čudno, niti novo, i da PAOK bude sakncionisan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading