RADOVANA TRETIRAJU KAO DA JE U HAGU: Evo za koliko su Srbinu Holanđani produžili pritvor, kao da je NAJGORI KRIMINALAC

Autor:

Sport

06.10.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pankova će saslušati nadležni tužilac, pa tek onda odlučiti o njegovoj sudbini.

RADOVANA TRETIRAJU KAO DA JE U HAGU: Evo za koliko su Srbinu Holanđani produžili pritvor, kao da je NAJGORI KRIMINALAC

Foto: www.profimedia.rs

Radovan Pankov prenoćio je u zatvoru u Alkmaru, a tamo će i ostati najmanje 48 sati! Njemu i kapitenu Legije iz Varšave Žosueu Peškeiri određno je policijsko zadržavanje kao da su najgori kriminalci, a u tom roku saslušaće iz nadležni tužilac i potom odlučiti o njihovoj daljoj sudbini.

Razlog za hapšenje Pankova je navodno učestvovanje u neredima posle meča drugog kola Lige konferencija između AZ Alkmara i poljskog kluba (1:0). Policija je šturo saopštila da su on i Portugalac uhapšeni zbog "zlostavljanja", ali nisje detaljo objasnila o kakvom se tačno delu radi i za šta ih terete po njihovom zakonu.

 

 

Imajući ovo u vidu, da je Pankovu i Peškeiri određen pritvor do 48 sati, jasnije je zašto su u Alkmaru ostali samo direktor kluba i advokat, dok su se ostali članovi ekspedicije Legije uputili ka aerodromu. Iz varšavskog tima je poručeno da će se ovim povodom oglasiti u 14 časova na konferenciji za medije koju su sazvali kod kuće.

Podsetimo, uvertira za incidente posle meča i hapšenje Pankova desila se pre utakmice kada su se sukobili navijači Legije i policija, a jedan policajac je ostao bez svesti pa je prevezen u bolnicu. Zato je policija posle meča prerano zatvorila stadion, a iza ograde su ostali pojedini igrači i članovi Legije. Zato su se usprotivili organima reda, pa je policija zabranila ulazak ostatku poljskog tima u autobus. Usledila je i gruba intervencija pendrecima, a udaren je i predsednik kluba Darijuš Mioduski, pa je zadobio lakše povrede.

Međutim, najgore su prošli bivši igrač Crvene zvezde Radovan Pankov i kapiten Žozue. Oni su bukvalno izvučeni iz autobusa i privedeni u stanicu. Pritom su obojica bila u autobusu i nisu učestvovali u incidentima, ali su Poljaci dobili ultimatum da predaju Pankov i Žozue , ili će svi biti izbačeni iz njega. Potom su trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za igračima u stanicu i tamo prenoćili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading