POLJACI OSTAVILI PANKOVA NA CEDILU: Neverovatan potez Legije

Autor:

Sport

06.10.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Varšave prepustili Srbina i kapitena na milost i nemilost Holanđanima.

POLJACI OSTAVILI PANKOVA NA CEDILU: Neverovatan potez Legije

Foto: www.profimedia.rs

Radovan Pankov prenoćio je u zatvoru u Alkmaru gde i se i sada nalazi! Fudbaler Legije iz Varšave priveden je u četvrtak uveče posle meča drugog kola Lige konferencija između AZ Alkmara i poljskog kluba (1:0) i još se nalazi u holandskom zatvoru, javljaju poljski mediji.

Da stvar bude gora, oni uopšte ne očekuju da bi on danas mogao da bude pušten na slobodu. A ne očekuju ni u njegovom klubu pa je Legija povukla skandalozan potez i ostavila Srbina na cedilu, kao i kapitena Žosuea koji je takođe uhapšen. Prema poslednjim informacijama, tim se bez njih dvojice, direktora i advokata već čekirao za let nazad za Poljsku. Pritom planiraju da u nedelju igraju protiv Rakova kao da je sve normalno.

- Objašnjavamo situaciju u vezi sa događajima u Alkmaru i drugde u Holandiji. Naši konzuli su već pružili podršku klubu i zaposlenima. Zbog nacionalnosti dvojice privedenih igrača, odgovarajuće informacije dali smo i konzulima Portugala i Srbije. Posebno analiziramo da li su holandska policija i zaposleni u klubu AZ Alkmar prekršili zakon protiv poljskih državljana i zaposlenih u Legiji zbog njihove nacionalnosti ili upotrebe poljskog jezika. Svi naši građani prema kojima su se desile neodgovarajuće radnje molimo da se jave Konzularnom odeljenju Ambasade Republike Poljska u Hagu - saopšti je državni podsekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Pavel Jablonski.

 

 

Podsetimo, uvertira za incidente posle meča i hapšenje Pankova desila se pre utakmice kada su se sukobili navijači Legije i policija, a jedan policajac je ostao bez svesti pa je prevezen u bolnicu. Zato je policija posle meča prerano zatvorila stadion, a iza ograde su ostali pojedini igrači i članovi Legije. Zato su se usprotivili organima reda, pa je policija zabranila ulazak ostatku poljskog tima u autobus. Usledila je i gruba intervencija pendrecima, a udaren je i predsednik kluba Darijuš Mioduski, pa je zadobio lakše povrede.

Međutim, najgore su prošli bivši igrač Crvene zvezde Radovan Pankov i kapiten Žozue. Oni su bukvalno izvučeni iz autobusa i privedeni u stanicu. Pritom su obojica bila u autobusu i nisu učestvovali u incidentima, ali su Poljaci dobili ultimatum da predaju Pankov i Žozue , ili će svi biti izbačeni iz njega. Potom su trener Legije Kosta Runjajić, tim menadžer Konras Pašnjevski i klupski advokat su taksijem otišli za igračima u stanicu i tamo prenoćili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading