POSLE 50 GODINA ZASIJAO FUDBALSKI TEREN NA DORĆOLU: Na mestu gde je počela srpska istorija fudbala, deca sa starog grada pohađaće besplatnu školu fudbala

Autor:

Sport

04.10.2023

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počasnim udarcem koji su izveli Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentcije Srbije i Tara Folić, učenica OŠ „Skadarlija“, pred više desetima osnovaca i zvanica, danas je svečano otvoren obnovljeni teren Fudbalskog kluba GSP „Polet-Dorćol“, smeštenog podno Kalemegdana, pokraj Kule Nebojša, simbola Dorćola.

POSLE 50 GODINA ZASIJAO FUDBALSKI TEREN NA DORĆOLU: Na mestu gde je počela srpska istorija fudbala, deca sa starog grada pohađaće besplatnu školu fudbala

Foto: Stefan Simonović

Otvaranje terena na Dorćolu

"Po sunčanom i lepom vremenu", kako bi ovaj izveštaj počeli sportski komentatori, "velikom danu za Dorćol" prisustvovali su predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović, zamenik predsednika Aleksandar Todorović, predsednik Skupštine Dušan Petrić, članovi Veća opštine, Marko Zdravković, predsednik, i Miloš Mirković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Beograda,  predsednik Fudbalskog kluba Dorćol Polet Miodrag Mića Sovtić sa saradnicima, legendarni golman FK Crvena zvezda Stevan Dika Stojanović, kao i mnogobrojni navijači, petlići i prvotimci ovog jedinog starogradskog fudbalskog kluba.

Poznato je da je prostor na kojem se danas nalazi FK GSP Polet Dorćol mesto na kojem se prvi put zaigrao fudbal u ovom regionu. Posle decenija postojanja, Gradska opština Stari grad, u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije i Fudbalskim savezom Beograda, obnovila je ovaj dorćolski teren, podlogom od veštačke trave, koja će poboljšati kvalitet igre i klubu omogućiti više takmičarske standarde.

- Danas je veliki dan za naš lokalni klub i za našu opštinu, jer FK GSP Polet Dorćol nakon pedeset godina od poslednje rekonstrukcije, dobija veštačku podlogu koja će značiti kako profesionalnim igračima tako i polaznicima škole fudbala - istakao je Radoslav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad.

Republika

Foto: Stefan Simonović

Otvaranje terena na Dorćolu

- Veoma nam je važno da ulažemo u razvoj sporta i sportskih programa u cilju podsticanja da se najmlađi bave sportom. Upravo iz tog razloga naša opština je u proteklom periodu realizovala veliki broj besplatnih školica sportova za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Srećan sam što danas imamo priliku da najavimo i besplatnu školu fudbala za svu decu sa Starog grada koja će se realizovati upravo na ovom terenu - dodao je predsednik Marjanović.

- Počastvovan sam što danas mogu da podelim sreću i radost sa ovom decom na obnovoljenom fudbalskom terenu. Znamo koliko je važno stvoriti uslove za njihovo zdravo odrastanje i bavljenje sportom, i zato kad vidite ove osmehe na njihovim licima znate da ste uradili pravu stvar. Opština Stari grad je pokazala svoju odgovornost prema deci i sugrađanima. Imali su viziju koju su realizovali i danas smo otvorili ovaj teren. Čestitam im od srca - istakao je Dragan Stojković Piksi, selektor našeg državnog tima.

Republika

Foto: Stefan Simonović

Otvaranje terena na Dorćolu

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Izvršnog odbora FSS Marko Zdravković nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja terena ne jednoj od najatraktivnijih gradskih lokacija:

- Ovo je samo deo jednog velikog projekta, nastavak procesa infrastrukturne revolucije započete od strane Fudbalskog saveza Srbije, uz obilatu pomoć države Srbije i lokalnih smouprava. Sve čestitke rukovodstvu našeg Saveza koje se trudi da obezbedi maksimalne uslove za razvoj fudbalskih talenata, budućih šampiona. Želeo bih da se zahvalim čelnicima Opštine Stari grad na uloženom naporu prilikom realizacije ovog projekta. 'Polet Dorćol' kao klub sa velikom tradicijom zaslužuje da organizaciju svih struktura podigne na viši nivo, a ovaj teren će im pomoći da privuku još veći broj dečaka i devojčica željnih fudbalske afirmacije - rekao je prvi čovek beogradskog fudbala. 

- Ovo je veliki dan za Dorćol i najveća pobeda našeg fudbalskog kluba. Zahvalio bih ljudima iz Fudbalskog sveza Srbije i Beograda, a pre svega najveću zahvalnost dugujemo Piksiju i predsedniku opštine Radoslavu Raletu Marjanoviću, koji su zajedničkim snangama inicirali i obnovili ovaj teren. Na ponos svih Dorćolaca i Starograđana. Nadam se da će ovde biti puno puno klinaca, da će doći još više dece da trenira fudbal i da će među njima biti i reprezentativca naše zemlje - poručio je  predsednik fudbalskog kluba Miodrag Mića Sovtić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading