SASTANAK HET-TRIK KOMITETA UEFA U SC FSS! Predsednik Džajić se zahvalio na poverenju!

Autor:

Sport

04.10.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić zahvalio je predstavnicima Evropske fudbalske unije (UEFA) na ukazanom poverenju da FSS bude organizator i domaćin sastanka "Het-trik" komiteta UEFA.

SASTANAK HET-TRIK KOMITETA UEFA U SC FSS! Predsednik Džajić se zahvalio na poverenju!

Foto: fss.rs

FSS je naveo da se danas u Staroj Pazovi održava sastanak "Het-trik" komiteta UEFA, koji je jedan jod najvažnijih sektora u sistemu UEFA. Goste iz UEFA su dočekali predsednik FSS Dragan Džajić, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović i ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić.

Predsednik "Het-trik" komiteta UEFA Karl Erik Nilson je sa saradnicima obišao kompleks FSS, a tom prilikom dobio je i darove:

- Poštovani predsedniče HET-TRIK komiteta, gospodine Nilson, poštovani predstavnici UEFA i članovi HET-TRIK komiteta, poštovani ministre sporta u Vladi Republike Srbije, čast mi je da vas pozdravim u ime Fudbalskog saveza Srbije i da vam poželim dobrodošlicu u našem Sportskom centru u Staroj Pazovi. Poverenje koje ste nam ukazali da budemo organizatori i domaćini sastanka komiteta, koji je uz komitet Nacionalnih asocijacija, svakako najvažniji sektor u sistemu UEFA, jedno je od najvećih priznanja koje je krovna fudbalska organizacija ukazala našem savezu. U isto vreme, to je i velika obaveza da budemo na visini zadatka i da vam omogućimo uspešan rad ova dva dana u srpskoj kući fudbala - rekao je Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije i nastavio u istom tonu:

Kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, moram da budem ponosan zbog činjenice da ovaj objekat spada u red najmodernijih i najfunkcionalnijih sportskih kompleksa u Evropi i da služi kao primer drugim savezima kako se sredstva iz HET-TRIK fondova koriste na adekvatan način. Zahvaljujući zajedničkoj investiciji UEFA, države Srbije i lokalne samouprave, relizovan je jedan od najvažnijih projekata u istoriji srpskog fudbala, a generacijama srpskih fudbalera omogućen maksimalno kvalitetan rad i svi mogući uslovi za pripreme važnih utakmica. Znam da svaki sastanak ovog komiteta izaziva veliku pažnju nacionalnih asocijacija jer se na njemu donose odluke od krucijalnog značaja za dalji razvoj fudbala. Zato vam još jednom želim uspešan rad i prijatan boravak u našoj kući fudbala -

Foto: fss.rs

 

Juče su gosti iz UEFA u društvu Branislava Nedimovića, potpredsednika FSS, imali priliku da se upoznaju sa sportskim kompleksom u Staroj Pazovi i nisu krili oduševljenje onim što su videli. Zajedničkim ulaganjima UEFA, države Srbije i Opštine Stara Pazova, na površini od 12 hektara, izgrađen je velelepni trening-centar koji je vremenom postajao sve moderniji i sadržajniji. Dovoljno da članove HET-TRIK komiteta UEFA pozdravi i Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

- Poštovani prijatelji, poštovani predstavnici UEFA, članovi HET-TRIK komiteta na čelu sa gospodinom  Karl Erik Nilsonom potpredsednikom UEFA, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije i dragi gosti, velika mi je čast što su Republika Srbija i Fudbalski savez Srbije izabrani od stane UEFE da budu domaćini sastanka HET-TRIK komiteta, koji predstavlja jedan od najvažnijih sektora UEFE jer pospešuje razvoj fudbala na svim nivoima i unapređuje kvalitet infrastrukture u svim zemljama širom Evrope.   Korišćenjem sredstava iz fondova HET-TRIK komiteta i zajedničkim ulaganjima sa državom i lokalnim samoupravama, stiže se do najmodernije infrastrukture kao podloge i logistike za vrhunski sportski rezultat. Upravo je zato veoma važna dobra sprega i saradnja kako bismo zajedničkim delovanjem unapredili sportsku infrastrukturu. Kao jedan od takvih projekata izgrađen je i Sportski centar u Staroj Pazovi 2011. godine u kome se trenutno nalazimo, a koji je jedan od od najmodernijih i najfunkcionalnijih fudbalskih kompleksa na Starom kontinentu. Svi smo svedoci da je u sportu potrebno konstanstno ulaganje u inovacije, pa je tako Fudbalski savez Srbije prepoznao potrebu za postavljanjem najmodernije hibridne podloge na stadionima svih klubova Super lige Srbije, po uzoru na terene koji se koriste u najjačim ligama u Evropi - izjavio je Gajić i nastavio:

- Što su tereni kvalitetniji, igra se brži i atraktivniji fudbal, a samim tim raste interesovanje za utakmice domaćeg šampionata i naši klubovi postaju kompetitivniji u međunarodnim takmičenjima. Ovom prilikom želim da istaknem da država Srbija konstantno radi na unapređenju sportske infrastrukture, gradnji i obnovi hala i stadiona, pa su tako u predhodnom periodu izgrađena čak tri nova stadiona u Zaječaru, Loznici i Leskovcu. Kruna jednog ciklusa biće veliki svetski sajam Expo 2027 pod sloganom “Igraj za čovečanstvo – sport i muzika za sve”, koji će biti održan u Beogradu, a čiji će deo kompleksa biti novi velelepni nacionalni stadion. U pitanju je izgradnja najmodernijeg otvorenog, transparentnog stadiona, prekrivenog u zelenilu, koji će primati 52.000 gledalaca i biće mesto za buduća velika fudbalska takmičenja. Za početak nadamo se dobrim rezulatatima fudbalske reprezentacije Srbije u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i da će naša reprezentacija uspeti da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo koje se održava naredne godine. Takođe, nadamo se da će se Srbija visoko pozicionirati na mapi sjajnih organizatora i da ćemo i u buduće biti domaćini ovakvih susreta. Svim prisutnima želim uspešan i plodonosan sastanak i odluke koje će doneti dobrobit fudbalu i sportu uopšte na prostoru cele Evrope - istakao je Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading