PIKSI IZABRAO NAJBOLJEG SA KOJIM JE IGRAO:" Pančev da pet komada i smeje se"

Autor:

Sport

04.10.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisetio se selektor Srbije igračkih dana..

PIKSI IZABRAO NAJBOLJEG SA KOJIM JE IGRAO:" Pančev da pet komada i smeje se"

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi bio je jedan od najboljih fudbalera koje je Srbija ikada dala.

Sadašnji selektor Srbije birao je najbolju postavu od igrača sa kojim je igrao u karijeri, a posebno zanimljivo bilo je u špicu.

Darko Pančev dobio je prednost u odnosu na Papena i mnoge velikane.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Darko Pančev

 

- Papen, Pančev, Kantona...stavićemo Pančeva. Čovek je rekorder po golovima - rekao je Piksi, pa se setio jedne utakmice na kojoj je Pančev dominirao.

- CSKA Sofija, pripreme u Francuskoj. Bugari jako ko zemlja sa Stoičkovim, Kostadinovim, Penevom. Poluvreme 5:0 za nas. Cela reprezentacija Bugarske u to vreme, a mi vodimo 5:0 na poluvremenu. Ulazimo u svlačionicu, a Pančev dao svih pet golova i smeje se, ono njegovo. To nisi mogao da verujes. Mi ga pitamo : "Čoveče, šta je sa tobom?", a on se samo smeje. Svi smo odigrali dobro, Dejo, Robi, ja, išlo je kao po loju, ali Darkovih pet golova je dokaz kakav je golgeter - rekao je Dragan Stojković.

Darko Pančev će ostati zlatnim slovima upisan u istoriju Crvene zvezde kao čovek koji im je doneo titulu prvaka Evrope u Bariju 1991. godine.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaler Zvezde sa peharom šampiona Evrope

 

Precizan je bio Darko u poslednjoj penal seriji na stadionu " Sveti Nikola" i na taj način doneo Zvezdi i Srbiji uspeh kakav će se teško ikada ponoviti.

Crvena zvezda je u finalu savladala Olimpik Marsej posle boljeg izvođenja jedanasteraca, a u regularnom delu utakmicu rezultat je bio 0:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading