UKRAJINCI NE ŽELE SRBINA! Pobesneli zbog odluke UEFA, "NE ŠALJITE NAM TOG RUSA"!

Autor:

Sport

03.10.2023

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura pred meč Antverpen - Šahtjor.

UKRAJINCI NE ŽELE SRBINA! Pobesneli zbog odluke UEFA, "NE ŠALJITE NAM TOG RUSA"!

Foto: Tanjug/AP

Navijači sa ukrajinskim zastavama

Ukrajnici ne žele da vide Srbina na svom meču Lige šampiona! Naime, nakon što je UEFA delegirala sudije za mečeve drugog kola grupne faze, Ukrajina, zemlja koja je teško pogođena ratnim dešavanjima, odbija da ima bilo kakav kontakt sa ljudima iz Rusije, zemlje sa kojom je u direktnom sukobu.

Upravo zbog toga je nastao problem jer je ukrajinski Šahtjor, klub koji svoje mečeve igra u Poljskoj, na meču protiv Antverpena, za kontrolora suđenja dobio čuvenog srpskog sudiju Milorada Mažića. A, kakve on ima veze sa Rusijom? Pa, Mazić je od nedavno angažovan u Fudbalskom savezu Rusije kao predsednik Sudijske komisije, potpisao je dvogodišnji ugovor i biće najodgovornije lice za arbitražu u tamošnjem fudbalu.

Foto: Starsport

NA UDARU: Milorad Mažić

Čini se da je UEFA previdela ovaj podatak, koji je naišao na osude ukrajinske javnosti koja je očigledno dobro upućena u Mažićevu karijeru. Štaviše, ukrajinski mediji su besni i ovakvu odluku Evropske kuće fudbala nazivaju sramotnom. Između ostalog poručuju: "Ne šaljite nam tog Rusa". Inače, posao Milorada Mažića sutra u Antverpenu (18.45) biće ocenjivanje glavnog sudije meča, Slovenca Radeta Obrenovića i njegovih pomoćnika.

Podsetimo, trenutno najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović večeras deli pravdu na meču Lige šampiona između Union Berlina i Brage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading