SAMO 10.000 EVRA I SMANJEN KAPACITET? UEFA ponovo pomilovala Hrvate, iako su veličali USTAŠKU IDEOLOGIJU u Rijeci!

Autor:

Sport

02.10.2023

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epilog disciplinskog postupka zbog incidenta u kvalifikacijama za EVRO 2024.

SAMO 10.000 EVRA I SMANJEN KAPACITET? UEFA ponovo pomilovala Hrvate, iako su veličali USTAŠKU IDEOLOGIJU u Rijeci!

Foto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je Fudbalski savez Hrvatske zbog navijačkog incidenta na susretu sa Letonijom u kvalifikacijama za EVRO 2024.

Tokom utakmice na stadionu Rujevica u Rijeci na tribinama su tri osobe istakle zabranjenu zastavu sa ustaškim simbolima, a Evropska fudbalska unija momentalno je pokrenula disciplinski postupak i kaznila "kockaste" sa 10.000 evra, kao i smanjivanjem kapaciteta stadiona za bar 1.000 mesta na narednoj utakmici. Takođe, dodaje se da su Hrvati sankcionisani delimičnim zatvaranjem stadiona uslovnog karaktera na još dve godine.

- Srećni smo i zahvalni jer je UEFA prepoznala sve naše napore da se borimo protiv diskriminacije. Ovo je velika pobeda HNS i naših građana - rekao je Marijan Kustić, predsednik Saveza.

Izgrednici su, naime, iz okoline Varaždina i radi se o 23-godišnjaku, 34-godišnjaku i 25-godišnjaku, koji se terete za kršenje Zakona o sprečavanju nereda na sportskim događajima, a predviđene kazne su u rasponu od 260 do 1.990 evra ili zatvorska kazna od 30 dana.

Hrvatska naredni meč igra 12. oktobra protiv Turske u Osijeku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading