"VUČIĆ OTKRIO ISTINU NA CNN: Kurti sprovodi etničko čišćenje na KiM, Srbija traži deeskalaciju i pojačano prisustvo KFOR-a!"

Autor:

Vesti

02.10.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izneo je svoje stavove i zabrinutosti tokom gostovanja na CNN-u, ističući da Srbija uvek poštuje izveštaje Bele kuće i drugih institucija iz SAD-a, ali da je smatrao da poslednji izveštaj nije u potpunosti tačan.

"VUČIĆ OTKRIO ISTINU NA CNN: Kurti sprovodi etničko čišćenje na KiM, Srbija traži deeskalaciju i pojačano prisustvo KFOR-a!"

Foto: printscreen

printscreen

Vučić je posebno naglasio sporazum sa NATO-om koji omogućava prisustvo srpskih trupa u zoni nadomak administrativnog prelaza sa Kosovom. Ovaj sporazum je deo nastojanja da se poveća bezbednost srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, a predsednik je izrazio želju za većom prisutnošću KFOR-a na severu Kosova.

"Želimo veću prisutnost KFOR-a na severu Kosova i Metohije. To je jedan od načina na koji bi se povećala bezbednost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", izjavio je Vučić.

Predsednik je takođe naglasio da Srbija nije podigla borbenu gotovost svoje vojske u blizini administrativne linije i da ne želi sukob sa NATO-om. Naprotiv, istakao je da je Srbija bila konstruktivan partner u dijalogu i da su napadi na srpske civile i smanjenje broja srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji postali zabrinjavajući problem od dolaska Aljbina Kurtija na vlast u Prištini.

"Poslednjih godina, više od 420 napada dogodilo se na srpski narod na severu Kosova i Metohije, a broj srpskog stanovništva smanjen je od dolaska Kurtija na vlast. Srbija je poslednja zemlja kojoj su potrebni incidenti na Kosovu i Metohiji zbog dinamike dijaloga", zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Lela

02.10.2023 19:26

Sviđa je jasno šta radi Kurti, konstatno zlostavljane srba kako bi napustilii svoja ognjišta kao 1999 godine.

vera

02.10.2023 19:28

Kurti i njegovi saveznici se konstantno sluze lazima kalo bi Srbiji napravili sto vecu stetu i sto vise ocrnili Srbiju i Srbe.

Mara

02.10.2023 19:40

Srbija zeli da se tenzije smire, ali isto tako zeli da zapad otvori oci i reaguje na Kurtijev teror nad Srbima na KiM

Misterijanemoguca

02.10.2023 20:06

Zvanično etičko čišćenje kreće sa ova tri ubistva Srbina,i zatvaranjem prelaza Jarinje i to je jasno da Srbi treba da izađu ali nemogu više da uđu na KiM.