BRAZILAC ZAPALIO GROBARE: Dolazim u Partizan SIGURNO

Autor:

Sport

01.10.2023

05:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Voleo bih da se vratim, i da u Beogradu završim karijeru. Već sam pitao menadžera, kaže iskusni fudbaler za Republiku.

BRAZILAC ZAPALIO GROBARE: Dolazim u Partizan SIGURNO

Foto: Starsport

Brazilac sanja dres Partizana. Everton Luiz (35) ostao je u lepom sećanju navijačima crno-belih tokom dve sezone, koliko je igrao u Humskoj, ali i oni njemu i sve što je doživeo u srpskom fudbalu od januara 2016. do januara 2018. Iako u poznim igračkim godinama brani boje belgijskog drugoligaša Beverena, defanzivni vezista je u intervjuu za Republiku otkrio da i dalje mašta da bi mogao da zaigra za "parni valjak". Interesantno, to se umalo nije desilo kada je iz američkog Solt Lejka dolazio u Evropu.

- Još maštam da ću opet nositi crno-beli dres. Kada sam napuštao SAD, pitao sam menadžera da se vratim u Partizan, ali se to nije moglo ugovoriti u tom trenutku. Znam da više nisam mladić, ali voleo bih da se vratim i da u Beogradu završim karijeru - rekao je Everton odmah na početku razgovora.

Foto: Starsport

Everton Luiz

Da li pratite igre Partizana ove sezone?


- Ja sam veliki navijač Partizana. Dok sam bio u Americi, bilo mi je teže da pratim uživo utakmice zbog vremenske razlike, ali sada, kad sam u Evropi, gledam. Video sam da su ispali iz Evrope. To nije dobro, ali mogu da to iskoriste kao svoju prednost i odmorniji od rivala napadnu i osvoje titulu u Superligi. Mi smo imali dobar i kompaktan tim, mislim da i ovi momci mogu da to postanu. Tu je moj sunarodnik Mateus Saldanja, od njega mnogo očekujem.
Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Čega se najradije sećate u vezi s Partizanom?

- Utakmice protiv Crvene zvezde, mislim da je to bio 151. večiti derbi. Dao sam gol za konačnih 1:1 u gostima i to u 90. minutu. Bio je to moj prvi gol za Partizan i to baš u derbiju. Sećam se svega s tog meča, kao i igranja u Partizanu. Bio je to najbolji period u mojoj karijeri, osvojili smo titulu i dva Kupa Srbije. Igrali smo i Ligu Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Everton slavi gol u 151. večitom derbiju

* Da li ste u kontaktu sa saigračima iz Partizana?

- Najčešće sam u kontaktu s Dušanom Vlahovićem i Leonardom, on mi je baš dobar prijatelj. Ostale pratim na Instagramu. Vidim da je Leo nedavno bio u Beogradu u gostima. Ja sam sada bliže nego dok sam bio u Americi i obećavam da ću doći u Partizan, za početak, bar kao gost. Neki misle da mi je Kleo prijatelj, ali to nije istina. Čuli smo se samo kao sunarodnici kada sam dolazio u Partizan i to je sve - zaključio je Everton.

Navijao sam za Srbiju i Brazil na Svetskom prvenstvu

Srbija i Brazil igrali su u grupi na Mundijalu u Kataru, a Everton je navijao za oba tima. Nažalost, njegovi nekadašnji saigrači Dušan Vlahović, Nikola Milenković i Saša Lukić nisu prošli grupu jer su, osim od "karioka" (2:0), poraženi od Švajcarske (3:2), dok su "orlovi" odigrali 3:3 s Kamerunom.
- Gledao sam Svetsko prvenstvo i taj meč, navijao sam i za Brazil i za Srbiju da obe reprezentacije prođu grupu. Nažalost, to se nije desilo kada je vaš tim u pitanju, u kojem su bili moji nekadašnji saigrači - kaže Luiz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading