PARTIZAN MOŽE DA PRESKOČI CRVENU ZVEZDU: Evo KOLIKO DANA su grobari čekali današnji dan

Autor:

Sport

17.09.2023

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak i da pretekne večitog rivala "parni valjak" neće zasesti na čelo tabele.

PARTIZAN MOŽE DA PRESKOČI CRVENU ZVEZDU: Evo KOLIKO DANA su grobari čekali današnji dan

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana očajno su startovali u novoj sezoni kada je u pitanju međunarodna scena jer su ostali bez grupne faze Lige konferencija posle debakla protiv danskog Nordsjelanda i duplog poraza (5:0, 1:0). Muče se izabranici Igora Duljaja i u Superligi, ali ređaju pobede. Međutim, ako danas savladaju Radnik u sedmom kolu biće na mestu na kojem se nisu našli veoma dugo.

Naime, sa ta tri boda Partizan bi pretekao Crvenu zvezdu, posle njenog poraza od Čukarikog sa 2:1, i našao se ispred nje na tabeli. A to se nije desilo godinu i po dana. Tačnije, od tog 21. marta 2022. do danas je prošlo tačni 546 dana tokom kojih su crno-beli gledali u leđa večitom rivalu.

Foto: Starsport

Pali sa brda: Fudbaleri Zvezde

Naime, Partizan je pobedom nad Radnikom u 28. kolu u sezoni 2021/22. došao do 75 bodova, koliko je imala i Zvezda, ali su crno-beli bili ispred zbog bolje gol-razlike. Već u sledećem 29. kolu crno-beli su savladali TSC sa samo 2:0, dok je Zvezda razbila Radnički u Nišu i preuzela tron. Od tada do danas "parni valjak" vozi iza crveno-belih, ali se sada to može promeniti. U narednom 30. kolu Partizan je odigrao 0:0 sa Čukaričkim, Zvezda pobeđuje Radnički 1923 sa 4:1 i sa dva boda prednosti ulazi u plej-of. Ista razlika ostala je i na kraju šampionata i titula je završila na Marakani.

S druge strane, čak i da danas pretekne Zvezdu, Partizan neće biti prvi na tabeli. Za to je zaslužan TSC koji kao lider igra odlično ove sezone, ali i činjenica da su crno-beli odložili utakmicu sa Radničkim 1923 u Kragujevcu kada su želeli da odmorni dočekaju duel sa Nordsjelandom, ali im to nije pomoglo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading