"BOMBA" U NAJAVI! Bivši reprezentativac Srbije je SLOBODAN igrač! Zvezda ga SILNO želela, sada može da BIRA!

Autor:

Sport

27.09.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rastanak se primakao.

"BOMBA" U NAJAVI! Bivši reprezentativac Srbije je SLOBODAN igrač! Zvezda ga SILNO želela, sada može da BIRA!

Foto: Starsport

Prošle su dve godine otkako je Aleksandar Prijović tresao mreže u australijskoj A-ligi. Iskusni napadač bi uskoro mogao da se oproba u novom klubu, pošto mu je istekao ugovor s ovom ekipom, a Vestern junajted je sporazumno raskinuo saradnju s srpskim golgeterom.

Na taj način nekadašnji reprezentativac Srbije stavio je tačku na sjajnu avanturu na "petom kontinentu".

- Želeli bismo da se zahvalimo Aleksu na vremenu koje je proveo tokom dve sezone sa nama u Vestern Junajtedu. Odigrao je značajnu ulogu u uspehu kluba u šampionatu 2021/22 i želimo mu puno uspeha u narednim koracima - rekao je Mal Impiombato, generalni direktor Vestern Junajteda.

Foto: Starsport

Aleksandar Prijović

Svojevremeni napadač PAOK-a je odigrao 44 zvanične utakmice za australijski tim, 19 puta bio strelac i upisao sedam asistencija. Uz Alesandra Dijamantija i Lea Lakroa bio je glavni pokretač ekipe u šampionskoj sezoni 2021/22. kada je Junajted osvojio prvu titulu u kratkoj klupskoj hronologiji.

Nema sumnje da je Srbin doprineo istorijskom podvigu s 13 golova, a čak četiri je dao u plej-ofu. Za sjajnu partiju u velikom finalu protiv Melburn Sitija (2:0) nagrađen je medaljom Džoa Marstona, koja se dodeljuje najboljem pojedincu meča za titulu.

U drugoj sezoni Prijović je imao daleko skromniji učinak, jer je najpre bio u nemilosti uprave Vesterna, pošto je po svaku cenu želeo da se vrati u Evropu, što čelnici Junajteda nisu hteli ni da čuju. Posle toga se i povredio, zbog čega je pauzirao određeni deo šampionata.

Sada  nekadašnja želja Crvene zvezde, kojeg su na Marakani nameravali da dovedu u leto 2021. godine, kao slobodan agent može da bira novu sredinu, jer igrači bez ugovora u većini zemalja mogu da potpišu i po završetku fudbalske pijace.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading