PA SITI JE NAKANTAO REAL I BAJERN, ZVEZDA JE HRABRO POGINULA: Bivši as o pozitivnoj strani poraza u LŠ

Autor:

Sport

20.09.2023

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema se šta zameriti, Ovih 3:1 nije bolno, već ohrabrenje za nastavak, kaže nekadašnji defanzivac crveno-belih.

PA SITI JE NAKANTAO REAL I BAJERN, ZVEZDA JE HRABRO POGINULA: Bivši as o pozitivnoj strani poraza u LŠ

Foto: www.profimedia.rs

Biće 5:0 za Mančester siti, Crvena zvezda bolje da ne ode na Etihad i izgubiće službenim rezultatom 3:0. To 21:00, jer vreme početka meča, ili rezultat? Ovakvi su komentari bili u Srbiji i svetu pred prvi meč između branioca titule u Ligi šampiona i srpskog prvaka. Međutim, Barak Bahar je poput Žozea Murinja "parkirao autobus" ispred gola, a onda je sevnula kontra u 45. minutu i crveno-beli su vodili na poluvremenu. Jesu "građani" odmah izjednačili u nastavku i slavili sa 3:1, uz čak 37 šansi i 16 udaraca u gol od kojih je Omri Glazer ukrotio 13 i postavio novi rekord Lige šamopiona, ali način na koji su crveno-beli prodali kožu oduševio je sve.

U moru pohvala za pristup protiv kaznene ekspedicije Pepa Gvardiole i borbenost našla se i po koja kritika poput onih da je izraelski golman kriv za drugi gol jer mu lopta "prošla kroz uši", odnosno da je mladi Stamenić često zasnio. Međutim, za Slavoljuba Đorđevića, nekadašnjeg prvotimca Zvezde, to je traženje dlake u jajetu.

Republika

Foto: ST/N.MANDIĆ

Slavoljub Đorđević


- Jeste, zakasnio je Stamenić nekoliko puta, Glazer je primio jeftin gol, a Šerif Ndiaje nije se video u napadu. Ljudi, igrali su protiv Sitija, od njega se brani 99 ekipa! Pa Real se branio na Etihadu prošle godine i napunjen je sa četiri gola u polufinalu (4:0). Bajernu su dali tri u četvrfinalu (3:0) a Lajpcig su isprašili u osmini finala sa 7:0. Pa Šerif je igrao prvu liniju odbrane kao napadač, veznjaci su se spuštali na štopere. Najbolji tim na svetu ih je na to naterao, nema se tu ništa za zameriti - počeo je Đorđević i odmah poentirao:

- Meni je srce puno što se Zvezda borila i hrabro poginula. Poraz nije bolan, već ohrabrenje za nastavak koje može da podigne samopouzdanje. Ne bojim se da ćemo imati bolji rezultat protiv Sitija u Beogradu, a posebno u mečevima sa Lajpcigom i Jang bojsom.

Nekadašnji defanzivac Zvezde i trener mlađih selekcija crveno-belih pohvalio je kako se Zvezda branila 90 i kusur minuta, od golmana do napadača.
Republika

Foto: Tanjug/AP

Glazer skinuo sve živo pa kiksnuo kod drugog gola


- Ne treba kriviti nikoga za tri gola. Glazer je bio pod pritiskom ceo meč, skinuo je sve živo, ali koncentracija mu je morala popustiti pod bombardovanjem. Mijailović je prvi put igrao desnog beka i maestralan je bio u prvom poluvremenu, dok je imao snage. Baharu je Điga hrabar potez da debituje protiv Sitija. Videli smo brzog i skočnog štopera. Dragović je odigrao kapitenski dirigovao je odbranom, ali jeste jednom podleteo pod loptu. Rodić nije bio samo bek, već je ulazio u sredinu, zatvarao. Ista priča za Stamenića, Hvanga i Ivanića. Jeste Stamenić kasnio, bio je najlošji od pomenute trojice, ali ta zamerka ide i na konto snage rivala. Korejac je dobro pojačanje, oduzeo je nekoliko lopti, ali nije pokazao pun potencijal i mogao je mnogo bolje. Što se Mirka tiče, odigrao je najzrelije, uz Dragovića. Namestio je gol, od njega dosta u napadu - analizirao je Đorđević, pa se osvrnuo na napad:

Foto: Tanjug/AP

Uradio šta je do njega: Bukari doveo Zvezdu u vođstvo


- Koja crna ofanziva, pa kako? Mali Mitrović je igrao defanzivno, zadžavao je loptu, ali više nije mogao u napadu. Bukari je držao loptu koliko je mogao, taktički je odigrao fenomenalno, jednom je pobegao i dao je gol. S druge strane, Ndiaje je napravio razliku u odnosu na meč sa Čukaričkim, ali sada je čivao Vokera, razlika je to.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading