GIGANTI GLEDAJU ZVEZDI U LEĐA! Crveno-beli su USPELI da urade na Etihadu ono što nisu mogli Real, Bajern, Lajpcig... (VIDEO)

Autor:

Sport

20.09.2023

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mančester siti je slavio u prvom kolu Lige šampiona.

GIGANTI GLEDAJU ZVEZDI U LEĐA! Crveno-beli su USPELI da urade na Etihadu ono što nisu mogli Real, Bajern, Lajpcig... (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Mančester siti - Crvena zvezda

Pobedom posle preokreta, izabranici Pepa Gvardiole stigli su do prvog trijumfa na startu najelitnijeg klupskog takmičenja.

Mnogo znoja prolili su "građani", kako bi anulirali minus iz prvog poluvremena meča sa Crvenom zvezdom, kojoj je vođstvo doneo Osman Bukari pred odlazak na pauzu.

Ipak, u nastavku su Hulijan Alvarez dva puta i Rodri doneli tri boda šampionu Evrope, koji je na kraju ipak opravdao epitet favorita.

Ono čime na Marakani mogu da budu ponosni, osim junačke igre Baharovih fudbalera, jeste činjenica da su uspeli da ostvare cilj, koji je ostao nedosanjan san za gigante poput Bajerna, Real Madrida ili Lajpciga.

Naime, pomenuta tri kluba su prošle sezone igrala na Etihadu u Ligi šampiona i svi zajedno su za 270 minuta "popili" 14 golova od Gvardioline mašine!

Najpre je Zvezdin rival iz grupe, u kojoj je zanimljivo i Mančester, ekipa Lajpciga prošla kao bosa po trnju. "Bikovi" su u osmini finala najelitnijeg klupskog takmičenja izborili remi na svom terenu (1:1), da bi u Engleskoj doživeli katastrofu i ubedljivo poraženi s 0:7!

Potom je na red došao desetostruki uzastopni prvak Bundeslige - Bajern! Premijerni meč četvrtfinala na Etihadu, završen je pobedom Sitija s glatkih 3:0, pa je revanš na Alijanc areni bio stvar rutine (1:1) za prolaz u polufinale.

Tamo ih je čekao najtrofejniji evropski klub Real! Kao i u prethodno pomenutim mečevima, "građani" su na "Santjago Bernabeu" odigrali istovetnih 1:1, a onda je usledila kanonada na Etihadu i ubedljivih 4:0, za ukupan trijumf od 5:1 i plasman na megdan Interu, koji je takođe savladan golom Rodrija u 68. minutu - 1:0, za prvu titulu Lige šampiona u klupskoj istoriji.

Suma sumarum, Bajern, Lajpcig i Madriđani su za 270 minuta u Mančesteru postigli "krompir" golova, dok je Crvena zvezda uspela da natera na kapitulaciju Edersona.

Dovoljno da joj pomenuti velikani gledaju u leđa, kada se gleda efikasnost na terenu evropskog i engleskog šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Aleks

20.09.2023 21:33

Zaista kolosalno dostignuce, izgubili najmanje ubedljivo! Koja se nagrada dobija za to?