ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Siti već na poluvremenu SKAUTIRAO najboljeg igrača Zvezde!

Autor:

Sport

20.09.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Građani" su pobedom krenuli u odbranu trona.

ŠTA ĆE REĆI DELIJE? Siti već na poluvremenu SKAUTIRAO najboljeg igrača Zvezde!

Foto: www.profimedia.rs

Najpre je Sitiju doneo titulu prvaka Evrope protiv Intera, a sinoć dotukao Crvenu zvezdu u junačkom izdanju na Etihadu protiv branioca titule.

Vezista Mančester sitija Rodrigo je pohvalio savet golmana Stefana Ortege Morena, pošto je pogotkom "pogurao" Gvardiolinu ekipu ka pobedi protiv Zvezde u Ligi šampiona od 3:1.

Španac je rutinski zastresao mrežu, poslavši loptu u donji ugao na nešto manje od 20 minuta do kraja meča, čime je osigurao prva tri boda u Grupi G. Bio je to njegov treći gol u svim takmičenjima ove sezone, a posebnu pohvalu poslao je rezervnom golmanu Sitija. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Okrenuo sam se u tom trenutku i potražio donji ugao. Ponekad ne morate da šutirate snažno. Stefan Ortega Moreno mi je na poluvremenu rekao da njihov golman više obraća pažnju na visoke lopte u vazduhu, a ne kada ide dole nisko, tako da je dobar savet! Golovi su nešto što postaje prirodno. To nije moja uloga, ali način na koji su nas branili... Bili su dobri u tom segmentu. To je nešto na čemu pokušavam da radim i da rastem, iako to nije moj najveći kvalitet, ali mogu da pomognem timu u nekim trenucima. Ne samo golovima, već i asistencijama - otkrio je "Rodri" kako su "građani" skautirali golmana crveno-belih.

Osvrnuo se potom još jednom na duel s Crvenom zvezdom. 


- Mislim da je bila teška utakmica. Mogli smo da postignemo tri ili četiri gola u prvom poluvremenu, ali nismo bili dovoljno koncentrisani. U prvoj šansi su dali gol, ponekad je fudbal ovakav. Mislim da je najvažniji deo ove utakmice bio da dođemo do poluvremena, razgovaramo sa momcima i kažemo da se smirimo, da ne paničimo. Hajde da nastavimo da radimo svoj posao i na kraju smo dali tri gola, Hulijan je bio neverovatan. Bila je ovo kompletna igra u aspektima. 

Foto: www.profimedia.rs

Rodri u prodoru

Igrača utakmice protiv crveno-belih nijie zaboravio da napomene neverovatnu podršku menadžera i štaba u klubu. 

- Uloga je teška uloga. Morate učiti godinama. Zaista sam zadovoljan kako sam porastao na ovoj poziciji. Svake godine rasteš i sve više razumeš. Radi se o tome da se ne krećeš, da uvek budeš osigurač, da ti saigrač veruje sa pasom. Najvažniji deo je poznavanje uloge. Uloga je da izbegnem kontranapade i da budem čvrst u poslednjoj trećini. Važan deo igre je povratiti loptu, to je moja najveća uloga u timu. Imamo mnogo alata u ovom klubu sa menadžerom kojeg imamo. Najveća prednost koju igrač može imati je mnogo alata na terenu. Morate da rastete na poziciji i razumete tim u kojem igrate, ali mislim da to dovoljno govori o osoblju i Pepu Gvardioli, ko god da dođe ovde radi dobro i lako se prilagođava - istakao je Rodrigo, koji se posle finalnog meča Lige šampiona protiv Intera, upisao i u prvoj utakmici nove sezone s Crvenom zvezdom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading