ZVEZDA U ISTORIJI OVO NIJE DOŽIVELA! Engleski mediji HVALE na sva usta Baharov tim! Evo šta PIŠU o igri protiv moćnog Sitija!

Autor:

Sport

20.09.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde porazom su otvorili takmičenje u G grupi Lige šampiona.

ZVEZDA U ISTORIJI OVO NIJE DOŽIVELA! Engleski mediji HVALE na sva usta Baharov tim! Evo šta PIŠU o igri protiv moćnog Sitija!

Foto: www.profimedia.rs

Pre utakmice Mančester siti - Crvena zvezda postavljalo se samo pitanje s kojom će razlikom prvak Srbije izgubiti, ali su dešavanja na terenu pokazala da ni mašinerija s Etihada nije sastavljena od robota.

Pronašli su izabranici Baraka Bahara lek u prvom poluvremenu za Gvardiolin sastav i golom u finišu poluvremena utišali sve engleske navijače, isprsivši se pred najboljim klubom Starog kontinenta.

Ipak, Siti je u nastavku dodao gas i slavio, međutim, morali su Haland i družina da proliju mnogo krvi, kako bi stigli do cilja zvanog tri boda.


Nije mogao da pretpostavi Pep Gvardiola da će morati da besni pored klupe posle prvog poluvremena, a da pre toga menja Bernarda Silvu za Žeremija Dokua i gleda kako Osman Bukari šokira planetu golom minut pre odlaska na odmor.

Odoleli su tada crveno-beli rafalnim naletima domaćina, zahvaljujući čudotvorcu Omriju Glazeru koji je s čak 13 intervencija postao rekorder Lige šampiona odbranama na jednom meču. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Koliko je Zvezda osvojila svet, govori i potez engleskih medija, koji su odali priznanje klubu s Marakane. Igrali su crveno-beli i ranije protiv ostrvskih ekipa, ali ih nikada u istoriji neki medij nije toliko ishvalio, kao što su to učinili "Dejli Mejl" i "Gardijan".

Uticajni "Dejli mejl" je odjavio meč naslovom "Mančester siti je preživeo strah na startu odbrane trona Lige šampiona",  dok je ugledni "Gardijan" imao skoro identičan naslov - "Siti je prevazišao strah od Zvezde na otvaranju Lige šampiona". Nasuprot njima, Miror je istakao učinak Hulijana Alvaresa dodajući "Siti nastavio savršen start sezone".

- Ko može da spreči Mančester Siti da zadrži pehar Lige šampiona? Ovo je pitanje o kom će mnogi razmišljati i na koje Crvena zvezda Beograd nije imala odgovor. Do kraja ove prve grupne utakmice. Jer, posle 45 minuta, šampioni Srbije u poslednjih šest godina vodili su i pretili da će učiniti ono što je Lion poslednji uradio pre pet godina, pretili su da će pobediti ekipu Pepa Gvardiole, u Evropi, na njenom terenu. Ipak, Siti je majstor u odbijanju da bude pobeđen, pa su dva udarca Hulijana Alvaresa u nekoliko minuta u drugom poluvremenu preokrenula prednost Crvene zvezde, slomila ih i naterala Gvardioline ljude da se izvuku pre nego što je Rodri primenio udar - piše Gardijan.

Slično je bilo i s drugim tekstovima:

- Alvares je sinoć dodao dva gola, iako je drugi greška čoveka po imenu Glazer, koji čuva gol Crvene zvezde. Glazer se rugao na stadionu Etihad; nije prvi put, neće biti poslednji da neko to radi. Crvena zvezda je zapravo malo vodila. Ne dugo, ali malo, dala je gol na poluvremenu. Savršen tajming. U teoriji, u svakom slučaju. U stvarnosti, to je frustriranom Sitiju dalo vremena da odahne, u nastavku se pobrinuo za sebe - prenosi Dejli mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Žika

20.09.2023 11:43

Gori ste od Kebare i Langure zajedno