VELIKI DAN ZA VELEMAJSTORA FUDBALA: Ronaldo: Ljudi, krstio sam se i ponovo sam rođen!

Autor:

Sport

14.09.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Fenomeno" objavio lepe vesti.

VELIKI DAN ZA VELEMAJSTORA FUDBALA: Ronaldo: Ljudi, krstio sam se i ponovo sam rođen!

Foto: instagram.com

Luis Nazario de Lima Ronaldo, nekada najbolji fudbaler sveta, a po mnogima i dalje najatraktivniji igrač koji je bitisao travnatim terenima, objavio je na Istagramu da se u četvrtak krstio u 47. godini života.

- Danas je za mene poseban dan. Kršten sam! Hrišćanska vera je bila važan deo mog života otkad sam bio dečak, uprkos tome što nisam kršten - napisao je Ronaldo.

Dvostruki osvajač Zlatne lopte i po mnogima najbolji napadač svih vremena rekao je posle svečanog čina da se oseća ponovo rođenim.

- Činom krštenja osećam se kao da sam ponovo rođen kao dete Božje u novom, svesnijem i dubljem značenju - dodao je popularni "Fenomeno".

 

 

U hrišćanstvu se sveti čin krštenja obično prima u detinjstvu, a on označava da je osoba postala deo crkve kao zajednice i dete Božje. U ovdašnjoj javnosti od milošte nazvan "Zuba", krstio se u crkvi Sao Jose sa Amilkarom i Maluom, koji su bili kumovi.

Podsetimo, tokom svoje velike fudbalske karijere Ronaldo je branio boje brojnih klubova. Počeo je matičnom Korintijansu, a po dolasku u Evropu prvi klub mu je bio PSV Ajdhoven. Potom je nastupao za Barselonu, Inter, Real Madrid i Milan, a osvojio je brojne prestižne nagrade i trofeje uključujući i tri FIFA priznanja za najboljeg fudbalera godine.

U brazilskoj reprezentaciji takođe je ostavio dubok trag. Zapravo bio je ključan u svetskoj tituli "karioka" 2002, a deo nacionalnog tima bio još i na Mundijalima 1994, 1998. i 2006.

Trenutno je vlasnik španskog drugoligaša Valjadolida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading